Makaleler
3
Merhabalar,

Öncelikle ufak detayı çıkaralım aradan: İkisi de diskli kullanılacak. Pro'ya ek olarak disk zımbırtısı alacağım.

Şimdi... Bu ay içerisinde konsol almayı düşünüyorum. PC toplayacaktım ama RAM'e 20 bin lira veren adamın adamlığı sorgulanmalı diye düşündüğüm için konsola kaydım. Zaten Ryzen 8840HS'li ultrabook var, şirket laptopu da var.

Evimde 1080p, 165 Hz, %100 sRGB bir monitörüm var. PS5 Pro + disk zımbırtısı alma yolunu seçersem bu monitörle devam ederim muhtemelen, belki 2K ucuz bir monitör de sıkıştırabilirim. Düz PS5 alırsam yanına 2K OLED bir monitör yapıştırma düşüncem var.

Şimdi kafama takılan nokta şu: PS5 Pro + IPS 2K monitör (şüpheli, opsiyonel) mü yoksa PS5 + OLED 2K monitör mü?

Vallaha mantığınız bir taraftan doğru bir taraftan yanlış. İlk olarak bence PS5 dediğin nanenin tek avantajı yazılımsal destek ile 4K oynatması yani bu ortamı sağlayamayacaksanız PS5 almanın mantığını görmüyorum. Disk okuyucusu ise gereksiz bir şey çünkü kutulu oyun ucuza falan gelmiyor. Gelmesi için oyunu alıp, oynayıp sonra da satmak ile uğraşman gerekiyor o da zevk için yapılan bir aktivite için büyük bir vakit kaybı.

40-45K'ya alabileceğiniz bir PC zaten size gayet iyi 2K performansı sağlayacak iken PS5 Pro'ya kaymanın bir manasını göremiyorum. Zaten oyun fiyatlarını da düşününce o 20K'lık RAM fiyatını zaten AAA oyun oynayan birisi iseniz 3-4 oyunda vereceksiniz.

İlla PS5 tarafına kayılacaksa ya ikinci el digital Edition alınmalı ya da yurt dışından 14K civarına getirilmeli diye düşünüyorum eğer bu iki seçenekten birine yönelirseniz tercihiniz gayet mantıklı olur. Tabii tekrardan 4K'den inmemenizi önerdiğimi söylemem lazım. 1080P ise denklem dışı. 1080P kullanacaksanız PS5 almayın daha iyi.

OLED'in ilk 2 taksitini ödeyeceksen alayım :D Düz IPS hali için bile düşünüyorum para çıkar mı diye. Pro ve düz arasında 15K fark var şu anda.
neden disk şart ki? Diskli oyunlar daha pahalı diye biliyorum.
Tamamen fantezi. Kitaplığımda koleksiyon oluşması hoşuma gidiyor açıkçası.
40-45K'ya alabileceğiniz bir PC zaten size gayet iyi 2K performansı sağlayacak iken PS5 Pro'ya kaymanın bir manasını göremiyorum. Zaten oyun fiyatlarını da düşününce o 20K'lık RAM fiyatını zaten AAA oyun oynayan birisi iseniz 3-4 oyunda vereceksiniz.
Düz PS5 alırsam şu anda 27K'ya bulunabiliyor, 40-45'in yarısı. Pro versiyon 39K'ya var. Bilgisayardan her türlü daha mantıklı geliyor açıkçası.

Düz PS5 alırsam şu anda 27K'ya bulunabiliyor, 40-45'in yarısı. Pro versiyon 39K'ya var. Bilgisayardan her türlü daha mantıklı geliyor açıkçası.

Gelmiyor. 1 senelik Deluxe üyeliğini hesaba katınca PS5 ₺31.500'e Pro ise ₺43'e geliyor. PS5'e 3-4 oyun alsan zaten 40K'yı deviriyorsun. Şimdi diyeceksin ki ben ucuz oyunları oynayacağım o durumda bile PC'de ₺50-100 olan oyunlar PS5'te ₺500-1000 bandında oluyor.

1 ay önce PlayStation almış bir PS5 kullanıcısı olarak diyorum ki eğer maddi hesaplar ile "ekonomik" olduğunu düşünerek bu fiyatlara PS5 alacaksanız almayın. PS5 anca ve anca yurt dışından veya ikinci el dediğim fiyatlara alırsanız ekonomik olur. Bunun dışında PS5 kısa vadede elinizden daha çok para çıkmasına sebep olur uzun vadede ise zaten daha pahalıya gelir.

Eğer ben 4K oynamak istiyorum, 4K monitör alacağım diyorsanız yine şans verilebilir ya da ben sadece 2-3 oyun arasında dönüp PS+ oyunlarını oynayacağım o kadar diyorsanız yine alınabilir. Hesabınızı kitabınızı iyi yapın. PS ekosistemi ucuz değil.