Önce 60 FPS'i standart yapsınlar. Hala saçma sapan 30 FPS oyun çıkarıyorlar. Sırf bu nedenle PS5 alamıyorum.
PS4 Pro'da checkerboard yöntemi ile 4K çözünürlüğe upscale yapılıyordu. PS5 Pro (ya da isimlendirmesi nasıl olursa) üzerinde de benzer bir yöntem ile seçili oyunlarda 8K çözünürlüğe ulaşabilirler, ama native olarak bu çözünürlüğe ulaşabileceğini ben de zannetmiyorum.8K olayına oldum olası inanmadım, anca upscale, downscale edip sahte çözünürlüğü 8K diye yuttursunlar. Gerçek 8K PC'de var.
Hocam konsollarda zaten tam bir GTA 6 çalıştıramayacağız bence. Tam 60 FPS oynatır ama grafikleri, nesneleri baya kırpılmış olur.GTA 6 makinası belli oldu. Acaba Microsoft Series'leri revize edip ara sürüm çıkartacak mı.![]()
Neden hocam? Sizde PS5 var mı? Varsa da kafaya takacak bir şey yok bence. PS5 Pro'nun sözde 8K olarak pazarlanmasını tamamen marketing gimmick olarak nitelendiriyorum ben. PS4 Pro'yu da 4K olarak pazarlamışlardı.8K olayını görmeden önce mutlu mutlu okuyordum yazıyı.
Ben yine de Pro sürümünden ümitliyim. Tabi Rockstar oyunu farklı konsollarda farklı şekilde çalışmak üzere tasarlarsa. Eğer bütün konsollarda sabit 1440p çözünürlükte 30 kare olarak tasarladıysalar, bu durumda PS5 Pro üzerinde tek avantaj %1 kare hızı değerlerinin daima yüksek kalacak olması ve stabilite olur.Hocam konsollarda zaten tam bir GTA 6 çalıştıramayacağız bence. Tam 60 FPS oynatır ama grafikleri, nesneleri baya kırpılmış olur.
Neden hocam? Sizde PS5 var mı? Varsa da kafaya takacak bir şey yok bence. PS5 Pro'nun sözde 8K olarak pazarlanmasını tamamen marketing gimmick olarak nitelendiriyorum ben. PS4 Pro'yu da 4K olarak pazarlamışlardı.
3D basit oyunlarda 4K çözünürlüğe kadar çıkabiliyor PS5. PS5 Pro belki oyundan oyuna farklılık göstererek 3D yoğun oyunlarda 4K çözünürlük sunabilir. Buna fazla ihtimal vermememin sebebi de 2028 gibi 9. nesil konsolları görene kadar oyun geliştiricilerinin oyun yapımlarında temel PS5/Xbox Series S devkitlerini kullanmaya devam eceklerini düşünmem.
Yani bir nevi yine konsollar kendi kendilerinin gelişimine engel oluyorlar, çünkü piyasada farklı varyasyonları olacak. Sadece PS5 Pro var olsaydı, oyunları da onun donanımını baz alarak geliştirirlerdi.