mahmutxd005

Becerikli
Evet arkadaşlar ben 20 yıllık bir PC'ciyim. Ve RTX 5070 civarı bir kart almak isterken, fiyatlardan kaynaklı konsol tarafına geçmeyi düşünüyorum.

Bir süredir yatarak oyun oynama fikrine kapıldım. Şu an alacağım bir sistem 2TB SSD 32 GB RAM vs derken bana çok rahat 60-70k civarına geliyor. Ve bu fiyatlar benim için biraz fazla oldu. Üstüne üstlük ekran kartı fiyatlarınında normalleşmesini beklemek uzun sürecek.

Bende dedim;
PS 5 Slim ortalama 22K civarına satılıyor.
Yanına 55 inç bir de TV alayım bu da 20k civarı. (TV önerisine açığım bütçe maksimum 20-25 olsun)

Total 40-50k civarına olayı kapatırım. Üstüne odamda kocaman bir TV'im olur.

Ama gelelim asıl bomba olayımıza, elimde destansı bir Steam hesabı var. Zamanında ne kadar oyun varsa aldım şimdi bu oyunları tekrar PS tarafında almak imkansız malüm PS artık insan kazıklıyor. Bu konuda bir fikir düşünce yorumlarınızı merak ediyorum. Oyun fiyatları bangır bangır PS alma diye bağırıyor.

PS5 Slim gayet stabil ve iyi bir konsol ama onun yerine 30-40K PC toplarsan veya sistemi yükseltirsen daha iyi olur.

Steam hesabın var oyunları yeniden alman gerekmez.

PS, oyunlarda sabit 60,120 FPS verir ama 30-40K PC ile aynı oyunları daha yüksek yenileme hızında oynayabilirsin.

Kendine güçlü bir PC toplayıp kalan 8-10 bine de ikinci el sağlam PS4 Pro alıp kullanabilirsin daha iyi olur.

PS5 Slim, almayı hedeflediğiniz sistem yanında kedi yavrusu gibi kalıyor, büyük televizyon başta iyi bir düşünce gibi gelse de uzun vadede RTX 5070 daha mantıklı bir seçenek olacaktır.

PS5 Slim gayet stabil ve iyi bir konsol ama onun yerine 30-40K PC toplarsan veya sistemi yükseltirsen daha iyi olur.

Steam hesabın var oyunları yeniden alman gerekmez.

PS, oyunlarda sabit 60,120 FPS verir ama 30-40K PC ile aynı oyunları daha yüksek yenileme hızında oynayabilirsin.

Kendine güçlü bir PC toplayıp kalan 8-10 bine de ikinci el sağlam PS4 Pro alıp kullanabilirsin daha iyi olur.

Arkadaşlar odamda TV yok. Ek olarak monitörümde 1080p, o yüzden dediğiniz gibi herhangi bir sistem almam durumunda tekrar monitör ihtiyacı doğacak. Ek olarak yine odamda TV olmadığı için bir eksiklik var. Dizi film izlerken.

Ve dediğiniz 30-40 hatta 50klık sistemleri ileride upgrade edemiyoruz tekrar yeni PC almak gerekiyor. 3 yıl önce arkadaşım 3060 sistem aldı şimdi tekrar sistem almak için uğraşıyor. Bu tarz sürekli upgrade kovalama derdinden çok sıkıldım. PC tarafına yeterli optimizasyon desteği verilmiyor. Sürekli ekran kartı kovalıyor millet. Ben GTX 1050 ile neredeyse 5 yıldır güncel hiçbir oyunu oynayamıyorum. 8-10 yıllık pc oldu sanırım bilmiyorum. O zamanda bile güncel 3-4 yıl aktif kullanabildim.

Evet arkadaşlar ben 20 yıllık bir PC'ciyim. Ve RTX 5070 civarı bir kart almak isterken, fiyatlardan kaynaklı konsol tarafına geçmeyi düşünüyorum.

Bir süredir yatarak oyun oynama fikrine kapıldım. Şu an alacağım bir sistem 2TB SSD 32 GB RAM vs derken bana çok rahat 60-70k civarına geliyor. Ve bu fiyatlar benim için biraz fazla oldu. Üstüne üstlük ekran kartı fiyatlarınında normalleşmesini beklemek uzun sürecek.

Bende dedim;
Yanına 55 inç bir de TV alayım bu da 20k civarı. (TV önerisine açığım bütçe maksimum 20-25 olsun)

Ama gelelim asıl bomba olayımıza, elimde destansı bir Steam hesabı var. Zamanında ne kadar oyun varsa aldım şimdi bu oyunları tekrar PS tarafında almak imkansız malüm PS artık insan kazıklıyor. Bu konuda bir fikir düşünce yorumlarınızı merak ediyorum. Oyun fiyatları bangır bangır PS alma diye bağırıyor.
Eğer 20 yıldır PC kullanıyorsan, konsola geçme çünkü oyunlar pahalıdır ve istediğin oyunları oynamak zor göze alıyorsan al tabi

upgrade edemiyoruz tekrar yeni PC almak gerekiyor
Gayet upgrade ediliyor. 6700K ve Z170A Gaming Pro Carbon Anakartım ve 16GB RAMlerim vardı. AM5 çıktığı gibi anakartı, işlemciyi ve ramleri letgoda sattım. B650 anakart, 7600x ve 32GB DDR5 sisteme geçtim. Monitör, PSU bunlar ömürlük alınıyor zaten. 5-6 yılda bir anakart işlemci ve ekran kartı güncellemesiyle yolunuza devam ediyorsunuz ki FSR ve DLSS ile FG ile de en optimize olmayan oyun bile oynanabiliyor. PS5 sınırlı. PC'de açıp boş boş masaüstünde bile takılabiliyoruz, MOBA oyunları vs. PCde her şey yapılır ama PS5'te her şey yapılamaz + oyunlar ciddi pahalı.

PCde pahalı olan oyunları itemsatis, gamefix gibi sitelerden 40-50'tlye paylaşımlı steam hesabı alarak bitirebiliyorsunuz.

Bende dedim;

PS ile sadece oyun oynayacaksınız, her oyuna tonla para ve online için abonelik alacaksınız, crossplay olmayacak, beğendiğiniz bir oyuna sevdiğiniz modları atamayacaksınız, FiveM gibi GTA ya örnek veriyorum, bir oyunun modlanmışını oynayamazsınız. Yapacağınız şey sadece oyun.

PC de ise özgürsünüz.

Gayet upgrade ediliyor. 6700K ve Z170A Gaming Pro Carbon Anakartım ve 16 GB RAMlerim vardı. AM5 çıktığı gibi anakartı, işlemciyi ve RAM'leri Letgo'da sattım. B650 anakart, 7600X ve 32 GB DDR5 sisteme geçtim. Monitör, PSU bunlar ömürlük alınıyor zaten. 5-6 yılda bir anakart işlemci ve ekran kartı güncellemesiyle yolunuza devam ediyorsunuz ki FSR ve DLSS ile FG ile de en optimize olmayan oyun bile oynanabiliyor. PS5 sınırlı. PC'de açıp boş boş masaüstünde bile takılabiliyoruz, MOBA oyunları vs. PC'de her şey yapılır ama PS5'te her şey yapılamaz + oyunlar ciddi pahalı.

PC'de pahalı olan oyunları İtemsatış, gamefix gibi sitelerden 40-50'TL'ye paylaşımlı Steam hesabı alarak bitirebiliyorsunuz.

Ben sürekli upgrade ile uğraşmak istemiyorum. Almışken bir kez sağlam bir şey alayım yıllarca götürsün istiyorum.

Dediğiniz gibi parça çıkar-sat tekrar almaya çalış. Bu tarz şeyler bana biraz uğraştırıcı geliyor. PS tarafı kısıtlı oyunlarıyla beni üzsede yanında 55inç 4K TV olacak. Bu da bir avantaj bence.

PS ile sadece oyun oynayacaksınız, her oyuna tonla para ve online için abonelik alacaksınız, crossplay olmayacak, beğendiğiniz bir oyuna sevdiğiniz modları atamayacaksınız, FiveM gibi GTA'ya örnek veriyorum, bir oyunun modlanmışını oynayamazsınız. Yapacağınız şey sadece oyun.

PC de ise özgürsünüz.

Neredeyse 10 yıldır GTX 1050 2 GB sistem ile birlikteyiz. Ve koca 10 yılda sadece Skyrim'i modlayıp oynamaya çalıştım onda da kastı mastı uğraşmadım sildim. Aktif olarak çok oyun oynamaya vaktim yok çalışıyorum. Günde 1-2 saat belki PC oturuyorum. Hafta sonları biraz rahatım. Öyle aman aman oyunlara gömülme durumum maalesef yok.

PS online abonelik parası neysede oyun fiyatlarında ki fahişlik çok ciddi bir sorun halinde.

Hocam siz de demişsiniz uğraşmak istemiyorum diye. PS5 Pro + 4K TV yada monitör alın o zaman. Pro'yu 32 bin TL'ye Kadıköy veya Bakırköy'de bulabilirsiniz.