Diğer rakiplerine göre çok daha iyi. 2tb ssd'ye ihtiyacım vardı açıkcası. 500gb m2 ssd yetmiyordu. HDD ise artık bazı oyunlarda takılmalara sebep oluyordu. Direk mağazadan teslim al seçeneğini seçip aldım. Sistemi yeni kurdum. Gen 3 anakart kullanıyorum 3500 civarlarında okuma / yazma hızı veriyor.

Bir de hocam bu ssd'de dram mevcut mu? Bununla ilgili çok fazla tartışma gördüm.
Şöyle bi inceleme buldum ,çok tatlış bi hanım abla açmış içini . Gpt’ye siteyi sordum dram olduğunu doğruladı.Link

Dosya Ekleri

• IMG_3683.webp
    IMG_3683.webp
    82,3 KB · Görüntüleme: 65
@Stubborn, Kioxia Exceria Heatsink için internette sadece paylaştığınız inceleme mevcut. O incelemeden yola çıkarak söyleyebilirim ki kontrolcüsü her ne kadar Toshiba yazsa da normalde Innogrit IG5236 modeli. Toshiba bu kontrolcüye kendi ismini basmış sadece. Nereden anladın diye sorarsan fiziksel yapısı Innogrit ile tamamen aynı. Model koduyla birlikte aratırsak aynı kontrolcünün Kioxia XG7 modelinde de mevcut olduğunu görebiliriz. Bu da bu diskte IG5236 kontrolcü yer aldığını doğruluyor.

O incelemeden yola çıkarak NAND'ların da Kioxia BiCS4 olduğunu söyleyebilirim, üzerindeki kodu aratınca 96 katmanlı, BiCS4 TLC NAND çıkıyor. Ben bu NAND'ın yeni revizyonlarla birlikte güncellendiğini düşünüyorum. Muhtemelen 5 veya 6. nesil NAND kullanmışlardır.

Şunu da şuraya bırakayım: