Makaleler
1
Yer
İzmir
Dostlar merhaba. Gran Turismo ve Forza'da da belli oluyor. Ağaç dokuları titreme yapıyor mesela. Renkleri falan değişiyor. Ancak bu sorun ekran kaydı aldığımda telefonda baktığımda olmuyor. Doku yüklenme sorunu değil. Yüklenen dokular titreme ve bozulma yapıyor. Ancak dediğim gibi kayıt aldığımda bu sorun yok. Ekranla alakalı olma olasılığı nedir? HDMI olarak içinden çıkanı kullanıyorum. Televizyon olarak 5 senelik 55 Inch 4K Toshiba kullanıyorum.

Dostlar merhaba. Gran Turismo ve Forza'da da belli oluyor. Ağaç dokuları titreme yapıyor mesela. Renkleri falan değişiyor. Ancak bu sorun ekran kaydı aldığımda telefonda baktığımda olmuyor. Doku yüklenme sorunu değil. Yüklenen dokular titreme ve bozulma yapıyor. Ancak dediğim gibi kayıt aldığımda bu sorun yok. Ekranla alakalı olma olasılığı nedir? HDMI olarak içinden çıkanı kullanıyorum. Televizyon olarak 5 senelik 55 Inch 4K Toshiba kullanıyorum.
Teşekkürler. Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. HDMI Kablo Kontrolü:
- HDMI kablonuzu kontrol edin. Kabloda herhangi bir fiziksel hasar olup olmadığını gözden geçirin.
- Mümkünse, başka bir HDMI kablo ile değiştirin ve sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.

2. Televizyon Ayarları:
- Televizyonunuzu açın ve görüntü ayarlarını kontrol edin.
- "Görüntü Modu" veya "Oyun Modu" gibi seçenekler varsa, bunları deneyin.
- "Dinamik Kontrast" ve "Hareket Yumuşatma" gibi ayarları kapatmayı deneyin.

3. PS5 Ayarları:
- PS5’inizi açın ve "Ayarlar" menüsüne gidin.
- "Ekran ve Video" bölümünden çözünürlüğü 4K'dan 1080p'ye düşürmeyi deneyin.
- "HDR" ayarını kapatmayı deneyin.

4. Yazılım Güncellemeleri:
- PS5’inizin en güncel yazılım ile güncel olduğundan emin olun. Ayarlar kısmından güncellemeleri kontrol edin.
- Televizyonunuzda da güncellemeleri kontrol edin; varsa güncelleyin.

5. Televizyon Girişleri:
- Farklı bir HDMI girişi kullanarak PS5’inizi televizyona bağlayın.
- Eğer diğer girişlerde sorun yoksa, o giriş üzerinde bir sorun olabilir.

6. Diğer Cihazlarla Test:
- PS5’inizi başka bir televizyon veya monitörde deneyin. Eğer bu cihazda sorun yoksa, sorun televizyonla alakalı olabilir.

Bu adımları deneyerek sorununuzu çözmeye çalışabilirsiniz. Eğer problem devam ederse, detaylı bir inceleme yapabilmek için daha fazla bilgiye ihtiyaç duyulabilir.