PS5'te RDR2 oynamayı düşünüyorum ama oyunun hala 30 FPS sınırında olduğunu biliyorum. Özellikle hikayeye ve atmosferine odaklanırken 30 FPS rahatsız ediyor mu, yoksa birkaç saat sonra alışılıyor mu? Daha önce PS4'te oynayanlar veya PS5'te deneyenler fikirlerini paylaşabilir mi?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
60 FPS sabit oynadiysan batiyor. Xbox one X'de iliklerime kadar hissediyordum o 30 FPS'i.
Daha önce PS4'te oynayanlar veya PS5'te deneyenler fikirlerini paylaşabilir mi?
Cevaplayayım, çok FPS takıntın yoksa büyük bir sorun olmuyor. Fakat günümüzde RDR2 gibi büyük bir oyunu 30FPS oynamak cidden anlamsız hissettiriyor ve hevesin kaçıyor diyebilirim.
Eğer daha önce PC tarafında oyunu 60FPS ve üstü oynadıysan zaten oynanmıyor. Temposu yavaş olan bir oyunu bir de 30FPS gibi çağ dışı bir kare hızıyla oynamak insanı yoruyor diyebilirim.
Ama genel anlamda oyun oynamaksa amacın ve FPS takıntın yoksa kendisini her şekilde içine çekmeyi başarıyor RDR2. fakat yegane tavsiyem şudur; GTA 6'ya aylar kala oyuna 60FPS Next gen Patch'i getireceğine dair büyük bir dedikodu dönüyor Rockstar tarafında bilgin olsun.
PS5'te 30 FPS mi?
Batar tabii. O oyunu PS4 bile doğru düzgün oynatıyor PS5'te 30 FPS olması saçma geldi.
PS5'te 30 FPS mi?batar tabii. O oyunu PS4 bile doğru düzgün oynatıyor PS5'te 30 FPS olması saçma geldi.
Rockstar'ın bize attığı en büyük kazıktır, oyunun resmi olmayan bile kaç tane 60 FPS yaması var ama bir türlü onlar getirmedi, konsolun suçu değil yani.
Teşekkürler, gayet açıklayıcı olmuş. Daha önce RDR2 oynamadım ama 30 FPS meselesi aklımı kurcalıyordu.Cevaplayayım, çok FPS takıntın yoksa büyük bir sorun olmuyor. Fakat günümüzde RDR2 gibi büyük bir oyunu 30FPS oynamak cidden anlamsız hissettiriyor ve hevesin kaçıyor diyebilirim.
Eğer daha önce PC tarafında oyunu 60FPS ve üstü oynadıysan zaten oynanmıyor. Temposu yavaş olan bir oyunu bir de 30FPS gibi çağ dışı bir kare hızıyla oynamak insanı yoruyor diyebilirim.
Ama genel anlamda oyun oynamaksa amacın ve FPS takıntın yoksa kendisini her şekilde içine çekmeyi başarıyor RDR2. fakat yegane tavsiyem şudur; GTA 6'ya aylar kala oyuna 60FPS Next gen Patch'i getireceğine dair büyük bir dedikodu dönüyor Rockstar tarafında bilgin olsun.
Cevaplayayım, çok FPS takıntın yoksa büyük bir sorun olmuyor. Fakat günümüzde RDR2 gibi büyük bir oyunu 30FPS oynamak cidden anlamsız hissettiriyor ve hevesin kaçıyor diyebilirim.
Yakın zamanda Next gen versiyonu geliceği söylentileri var 60 FPS olacaktır oyun. 30FPS göze batıyor ayrıca grafikleri de iyi değil oyunun PS4 için optimize edilmiş versiyon olduğundan bayağı kısılmış grafikler.
Henüz oyunu satın almadım CD olarak almayı planlıyorum şimdiden PS4 CD'sini almak mantıklı mı?
Yoksa Next-gen Update mi beklemeliyim. (çıkıp çıkmayacağı belli değil)