Konu Başlıkları Gizle
Selam dostlar,
Evet, bu motor alınabilir. Ben de bu motoru aktif olarak kullanıyorum. Bu motorun kullanım alanı oldukça geniştir. Ticari araçlar, SUV ve binek modeller dâhil birçok alanda tercih edilmektedir. DS, Citroen, Toyota, Peugeot, Opel ve Fiat gibi markalar bu motoru kullanmaktadır. Çok satıldı ve çok tutuldu. Bu motor tamamen ortadan kalkmadı. Opel, makyajlı Astra modelinde yakında tekrar piyasada olacak. Keza ticari araçlarda da EAT8 ile birlikte aktif olarak hâlâ kullanılmaktadır. Bu motora sahip olmam, onu eleştirmeyeceğim anlamına gelmez; bu durum objektifliğime engel değildir. Unuttuğum veya eklenmesini düşündüğünüz şeyler hakkındaki yorumlarınızı beklerim.
Evet, bu motor alınabilir. Ben de bu motoru aktif olarak kullanıyorum. Bu motorun kullanım alanı oldukça geniştir. Ticari araçlar, SUV ve binek modeller dâhil birçok alanda tercih edilmektedir. DS, Citroen, Toyota, Peugeot, Opel ve Fiat gibi markalar bu motoru kullanmaktadır. Çok satıldı ve çok tutuldu. Bu motor tamamen ortadan kalkmadı. Opel, makyajlı Astra modelinde yakında tekrar piyasada olacak. Keza ticari araçlarda da EAT8 ile birlikte aktif olarak hâlâ kullanılmaktadır. Bu motora sahip olmam, onu eleştirmeyeceğim anlamına gelmez; bu durum objektifliğime engel değildir. Unuttuğum veya eklenmesini düşündüğünüz şeyler hakkındaki yorumlarınızı beklerim.
Sevilen Yönleri
Yüksek beygir gücü ve tork sunar. Otomatik vites seçeneği mevcuttur. Düşük yakıt tüketimine ve sessiz bir yapıya sahiptir. Bir adet kronik sorun hariç baş ağrıtmaz.
Sevilmeyen Yönleri
1.6 dizel motor kadar canlı değildir. Kâğıt üzerinde 130 HP olması yanıltıcı olabilir. Bu motorlar Euro normları yüzünden gücü kırpılmış durumdadır. EAT8 ile benzinli motorlar daha rafine ve uyumlu çalışır. Euro 6.2 olanlar bir tık daha gürültülüdür. Tipik dizel motor sorunlarını yaşama ihtimali her zaman var.
Kronik Sorunlar
Bir tane ciddi kronik sorunu var. 2020-2023 arasında üretilen versiyonlarda 7 mm eksantrik zinciri değişimi gerekiyor. Bununla ilgili geri çağırma kampanyası yapıldı. Yetkili servis 8 mm zincir değişimi, daha kalın yağ ve motor güncellemesi yapıyor. Bu işlemler ücretsiz yapılıyor. Bu sorun, o yıllarda üretilen tüm motorlarda tabii ki yok. Tespit için yapay zeka ile dinleme yöntemi kullanılıyor. Bu hizmetten faydalanabilmeniz için aracınızın kurcalanmamış olması gerekiyor.
Hangi Motor Alınmalı
2023 model ve üstü araçların alınması taraftarıyım. Böylece eksantrik problemi ile uğraşmayacak ve Euro 6.4 motor sahibi olacaksınız. Bu motoru şanzıman olarak da manuel değil EAT8 almanızı öneriyorum. Diğer rehberlerimde bu konuya değindik. Yeni nesillerde kulağıma gelen majör bir sorun yok.
Son Sözler
İçeriği olabildiğince basit ve hafif anlatmaya çalıştım. Rehberlerin bu uzunluğu iyi mi? Bundan sonraki rehberleri böyle mi yapalım? Sizin fikirleriniz ve önerileriniz benim için çok değerli. Bu yüzden size de sormak istedim. İyi hafta sonları diliyorum, yeni rehberlerde görüşmek üzere.
Son düzenleme: