Jahrein Fan

Üstün
Makaleler
4
Merhaba arkadaşlar önceki konularımdandabilirsinizki PSU'm arızalıydı ve görüntü gelmeme ve BIOS çökme sorunlarıyla karşılaştım. Dün clear CMOS işlemi yaptım jumperle ve tekrar görüntü almayı denedim ama alamadım sonra RAM ile oynayıp ekran kartını söktüm ve görüntü geldi. Windows çökmüştü ve açılmıyordu Windows 7 formatı attım lakin oyunlarda normalden çok daha düşük FPS aldım. Sonra belki Windows 7 sorunludur diye bugün Windows 8.1 formatı attım ama sorun devam ediyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Anakart:
Pegatron IPXSB-H61
RAM: 8 GB.
İşlemci: i5 2400.
PSU: Everest EPS4800b.
PSU voltajı daha fazla bu arada eski PSU 250 wattı şu anki PSU 300 watt.
Bir de nedense işlemci sıcaklıkları çok fena arttı.
İşlemci sıcaklığı:

Ekran Alıntısı.webp

Merhaba arkadaşlar önceki konularımdandabilirsinizki PSU'm arızalıydı ve görüntü gelmeme ve BIOS çökme sorunlarıyla karşılaştım. Dün clear CMOS işlemi yaptım jumperle ve tekrar görüntü almayı denedim ama alamadım sonra RAM ile oynayıp ekran kartını söktüm ve görüntü geldi. Windows çökmüştü ve açılmıyordu Windows 7 formatı attım lakin oyunlarda normalden çok daha düşük FPS aldım. Sonra belki Windows 7 sorunludur diye bugün Windows 8.1 formatı attım ama sorun devam ediyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Anakart:
Pegatron IPXSB-H61
RAM: 8 GB.
İşlemci: i5 2400.
PSU: Everest EPS4800b.
PSU voltajı daha fazla bu arada eski PSU 250 wattı şu anki PSU 300 watt.
Bir de nedense işlemci sıcaklıkları çok fena arttı.
İşlemci sıcaklığı:

Eki Görüntüle 166101

Ekran kartı veya gereken sürücüler olmadığı için FPS düşüklüğü yapabilir.

Artı -4 Eksi
PSU düzgün voltaj veremiyor gibi görünüyor, eski ve dandik PSU'larda görülen yaygın bir sorun.

Ayrıca işlemci 99 dereceye kadar çıkmış, throttling yapıyor. Ama eğer işlemci fanını falan hiç ellemedim ve sadece PSU değişimi yaptım diyorsan bunun kaynağı da PSU'dan gelen dengesiz akım olabilir.

İşlemci şu anda %4 kullanımda 77 derece, hiç normal bir durum değil.

Üstüne üstlük Pegatron marka tırt bir anakart da var mış sistemde, düşük bir ihtimal olarak görsem de anakart kaynaklı sorun da olabilir. Malum, bu model anakart BIOS güncellemesi yaparken bile şansa bağlı olarak bozulabilen bir anakart.

Son düzenleme: