PSU fan sesi azaltma

2b_enjoyer

Çalışkan
Merhaba, yeni sistemimi montajladım ve testlerini gerçekleştirdim. Herhangi bir stabilite vb. sorunu yaşamadım, ancak MSI MAG A850GL PSU'nun fanı boştayken bile sesli çalışıyor. Sistem boşta veya düşük güç tüketiminde olduğunda PSU fanının durmasını ya da daha yavaş çalışmasını sağlamanın bir yolu var mı?

• PSU: MSI MAG A850GL.
• RAM: Kingston Fury Beast RGB 32 GB 6000MHz CL36.
• Ekran kartı: MSI gaming Slim 4070 Ti super.
• Anakart: MSI B850 Gaming Plus Wi-Fi
• İşlemci: Ryzen 9700X.
• Soğutma: NZXT Kraken 360mm AiO.

Kendinde Hydro G Pro'da olduğu gibi bir donanım yoksa mümkün değil. Eğer gacır gucur ses geliyorsa garantiye gönderin. Fan uğultusu varsa yapacak pek bir şey yok. Tek yol var o da fanını değiştirmek. Ben olsam Arctic ile değiştirirdim.

Ucuzda bir PSU değil üzücü. Boştayken sesli çalışması anormal, fan eğrisi aslında yük altında değilken duyulmayacak seviyede olması gerekir.
@Andar Han

Sesin PSU'dan geldiğine emin misin? 9700X işlemciler boştayken bile sıcak çalışıyor bu nedenle sıvı soğutman ve kasa fanların çalışıyor olabilir. Benim de durduk yere bütün sıvı soğutma fanlarımı çalıştırıyordu undervolt sonrası fan çalışması daha düştü.

Sistem boşta veya düşük güç tüketiminde olduğunda PSU fanının durmasını ya da daha yavaş çalışmasını sağlamanın bir yolu var mı?

Maalesef A850GL modelinde böyle bir ayar yok. Modelin eksi yönlerinden biri de bu zaten. Benzer modellere göre daha sesli bir ünite ve incelemelere göre fanı düşük yükte bile 1000 RPM ile çalışıp, yaklaşık 30 db sese ulaşıyor.

Sistemdeki tüm fanlar kapalı.

Yanında bi mouse clickleseydin daha iyi anlaşılırdı ama evet rulman sesi geliyor. Bence fanı değiştir. Hatta başkası yapmış bu da videosu Fişini çekmeyi unutma. Kapasitörlere elini değdirme. Ben yapamam veya garantinin bozulmasını göze alamam dersen ikinci el olarak sat kendine yenisini al.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…