Detaylar
Kim cevapladı?Yusuf7878
Yetkin
- Makaleler
- 14
Normalde alta doğru bakar. Alt kısımda fanın geleceği yerde hava alabilecek şekilde delikleri var değil mi? Eğer öyleyse fan aşağıya bakacak şekilde tak.Merhaba arkadaşlar PSU fanı kasanın içine mi bakacak şekilde olması gerekli yoksa kasanın alt kısmına mı PSU hangi türlü daha fazla ısınmaz.
Son düzenleme:
Konu hakkında pek bilgiye sahip değilim ancak şunu söyleyebilirim. Benim psu fanım yere doğru bakıyor kasanın altında psu fanı için açık bir yer var. Durum böyle olunca yerde uçuşan tozları vesaire çekiyor. kasayı en son kaldırdığımda filtrenin üstü biraz tozluydu. Uzun vade de temizliği yapılmazsa sorun çıkarabilir. Sistemi 4 ay önce topladım şu ana kadar bir sorun yaşamadım.
UNTETHERED
Uzman
Yanlış bilgi: "Her zaman aşağı bakmalı" yanlıştır çünkü PSU fanının yönü kasanın hava akış tasarımına göre değişir, sabit bir kural yoktur.
Son düzenleyen: Moderatör:
PC Uzmanı
Başarılı
Normalde alta doğru bakar. Alt kısımda fanın geleceği yerde hava alabilecek şekilde delikleri var değil mi? Eğer öyleyse fan aşağıya bakacak şekilde tak.
Alt kısımda da küçük küçük delikler var kasanın içinde de yukarı doğru bakan yerde de var yani iki türli de delikler var.
Yusuf7878
Yetkin
- Makaleler
- 14
Alt kısımda da küçük küçük delikler var kasanın içinde de yukarı doğru bakan yerde de var yani iki türli de delikler var.
Bu şekilde fan alta bakar normalde. O üstteki delikler, o kısıma takılacak ekstra fanlar içindir.
PC Uzmanı
Başarılı
Evcil hayvanın varsa bu süreç kısalacaktır muhtemelen. Benim köpeğim olduğu için biraz fazla tozlanıyor.
Evcil hayvanım yok hocam.
Konu hakkında pek bilgiye sahip değilim ancak şunu söyleyebilirim. Benim PSU fanım yere doğru bakıyor kasanın altında PSU fanı için açık bir yer var. Durum böyle olunca yerde uçuşan tozları vesaire çekiyor. Kasayı en son kaldırdığımda filtrenin üstü biraz tozluydu. Uzun vade de temizliği yapılmazsa sorun çıkarabilir. Sistemi 4 ay önce topladım şu ana kadar bir sorun yaşamadım.
Doğru alttan tozları çeker ama filtre var ama yukarı doğru yani kasanın içine doğru takımca sadece delikler var filtre yo o zamanda bayağı bir ısınacak kasa içine doğru bakınca ne yapsam karar veremedim.
Eki Görüntüle 181456
Bu şekilde fan alta bakar normalde. O üstteki delikler o kısma takılacak ekstra fanlar içindir.
Doğrudur hocam biliyorum ama benim kasa biraz farklı Cooler Master TD500 V2 model kasa onun orada sadece 1 yer var o PSU için yani fan konumlandırmak için yer öyle yok.
Yusuf7878
Yetkin
- Makaleler
- 14
Evcil hayvanım yok hocam.
Doğru alttan tozları çeker ama filtre var ama yukarı doğru yani kasanın içine doğru takımca sadece delikler var filtre yo o zamanda bayağı bir ısınacak kasa içine doğru bakınca ne yapsam karar veremedim.
Doğrudur hocam biliyorum ama benim kasa biraz farklı Cooler Master TD500 V2 model kasa onun orada sadece 1 yer var o PSU için yani fan konumlandırmak için öyle yok.
Hocam normal takacaksınız. Fan aşağıya bakacak. Delikler bırakılmış zaten. O üst kısım belki havalandırma daha iyi olsun diyedir bilemiyorum.
PC Uzmanı
Başarılı
Evet ama üstte de delikler var ve ben hep öyle kullandım ve kullanıyorum üste doğru bakıyor delikler var oradan bayağı bir kasa içerisindeki sıcak havayı çekiyor bir zararı olur mu?