PCB üzerine iletken metal cımbızla müdahale edilmez. Sen toz alıyorum zannederken muhtemelen smd kapasitörleri kısa devre yaptırdın veya statik deşarj ile güney chipseti kızarttın. Mikro fiber bez ise pinli soket de kullanılmaz, pinleri yamultup kısa devreye zemin hazırlamışsın. %99 izopropil alkol kullanman bir şeyi değiştirmez ayrıc lehim topları altına sızan sıvı tam kurumadan enerji verirsen, elektro korozyon ve anlık arklanma yaşatırsın.

Gerçekten büyük geçmiş olsun. İnsan bazen düzelteyim, temizleyeyim derken kaş yapıp göz çıkarabiliyor, hepimizin çömezlik döneminde yediği buna benzer haltlar vardır. Olan mala olmuş, cana gelmemiş en azından. O patlama anında gözüne bir parça da gelebilirdi.
Cımbız ile büyük tozları aldım. şlemcinin'de oynadığını sanmıyorum.

İçini açıp bakman en mantıklısı olur. Sigortayı patlatmışsın muhtemelen. Bir yerde ya sıvı kalmış ya da bir yeri kısa devre yaptırmışsın. Mosfetin patlayacağını sanmıyorum. Patlatmak kolay değil o kadar.
Sıvı aktığını falan zannetmiyorum. Çokta bir şey yapmadım gerisini adam halletti.

Cımbız ile büyük tozları aldım. şlemcinin'de oynadığını sanmıyorum.

Sıvı aktığını falan zannetmiyorum. Çokta bir şey yapmadım gerisini adam halletti.
Dediğim gibi PSU'nun garantisi yoksa açıp bakabilirsin. En net o şekilde anlaşılır. Tabii ki PWM katına asla dokunma.

1768999670787.webp

Bilgisayar bilgilerini ek olarak ekliyorum;
Gigabyte GA-G41M-Combo
GT 730
2X2 GB RAM.

Bu sebeple patlamış tabii ki. O şalter falan değil. Voltaj giriş değerini manuel ayarlamak için orada. Siz 115V yaparsanız Bulk kapasitörler, Bridge rectifier ve PWM katındaki çoğu şey patlar/yanar tabii ki. Güç kaynağını kendi elinizle öldürmüşsünüz.

Son düzenleme: