Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

unalbomber

Başarılı
Merhaba dostlar, dün normal bir şekilde bilgisayarımı kapattım ve birkaç saat sonra güç tuşuna bastığımda bilgisayar hiçbir tepki vermiyordu. İnternete yazdığımda statik elektrik olabileceği ve güç kablosunu çekip güç tuşuna birkaç saniye basmam gerektiği yazıyordu. Yazılanı yaptım ve güç kablosu takılı değilken güç tuşuna bastığımda yaklaşık onuncu saniyede bir saniyeliğine bilgisayarın ışıkları açıldı ve fanlar döndü sonra tekrar gitti.

PSU arızası olduğunu düşünüp PSU'yu komple söktüm ve 24'lük konektörden 3 ve 4. pinleri kısa devre yaparak test ettim. PSU fanları dönüyordu. PSU dışarıda olacak şekilde tekrar kabloları anakarta taktım ve güç tuşuna tekrar bastım. PSU fanı dahil hiçbir hareketlilik olmadı.

PSU dışarıdayken bilgisayarı çalıştırdığımda çok sessiz bir şekilde PSU'nun kuş gibi cik cik yaptığını duydum. Coil whine da olabilir ama ChatGPT bunun akım korumasının devrede oduğunda PSU'nun çıkardığı sese benzediğini söyledi. Bu konuda bir tecrübem yok ama belki yardımcı olur diye yazayım dedim. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler. İyi Sosyaller.

Moderatör konu ismini değiştirmiş, PSU'nun coil whine yapıp yapmaması sorun değil. Şuan PC açılmıyor sorunun nerede olduğunu nasıl bulabilirim? Onun için yazdım. Asıl konu başlığı "PC Arıza Tespit"ti.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
O anakart da sağlam ise PSU arızalı diyebiliriz sanırım.
Bir fırsat bulup başka bir PSU ile deneyeceğim. Yalnız soylemek istediğim başka bir konu var. Konuyu açtığımda seçtiğim başlık bu değildi (herhalde) moderatörler değiştirdi konuyu onaylarken, şimdi de "içerikle ilgisi olmayan konu başlığı" için ceza vermişler.

Sorun PSU'daymış. Uzun bir zaman sonrasında problem çözüldü. PSU kablolarını kısa devre yaparak fanın dönüp dönmediğine bakmak pek iyi bir test değilmiş onu anlamış oldum.
Sıkıntılı bir durum. Bir bilgisayarcıya gitmekten başka çare kalmıyor gibi.
Her Türk genci gibi benim de bilgisayarcılarla iyi anılarım yok. "İşini hakkıyla yapan bilgisayarcı ya yoktur ya da benim ona param yetmez" felsefesiyle bilgisayarcıya gitmeyi en son çare olarak görüyorum. Belki tecrübeli birisi (@Recep Baltaş gibi :d) bir şekilde çözüme ulaştırır diyerek bekleyeceğim.

Başka bir anakartla denedim ve yine olmadı. Sorunu teşhis edemediğim için masrafa girdim. Yasin1967'ye yardımcı olmaya çalıştığı için teşekkür ederim. Sorun çözülmedi ama konunun boşuna açıkta durmasına gerek yok.

Son düzenleme:
O anakart da sağlam ise PSU arızalı diyebiliriz sanırım.
Bir fırsat bulup başka bir PSU ile deneyeceğim. Yalnız soylemek istediğim başka bir konu var. Konuyu açtığımda seçtiğim başlık bu değildi (herhalde) moderatörler değiştirdi konuyu onaylarken, şimdi de "içerikle ilgisi olmayan konu başlığı" için ceza vermişler.

Sorun PSU'daymış. Uzun bir zaman sonrasında problem çözüldü. PSU kablolarını kısa devre yaparak fanın dönüp dönmediğine bakmak pek iyi bir test değilmiş onu anlamış oldum.

Son düzenleme:
Çözüm