PSU'nun yetip yetmediği nasıl anlaşılır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan babaci
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    psu

babaci

Üstün
Merhaba, sistemi yazıyorum. Sizce PSU yükseltmem gerekli mi?

Kasa PSU beraber aldım: Corsair Carbide Spec-Delta RGB 550W 80+

-Ekran kartı: RX 6750 XT.
-İşlemci: Ryzen 5 5600 (4650 MHz OC).
-Soğutucu: (DeepCool LS520).
-Anakart: Aorus B450 V2.
-RAM: Corsair (2x8) + Kingston (2x8).
-Depolama: 512 GB M.2 PNY + 1 TB M.2 Kingston + 2 TB HDD WD Blue.

Sizce yeni PSU alınır mı? Oyunlarda ekran kartı tam %100 kullanılmadığı için kafamda soru işareti oldu. FurMark'ta sıkıntı çıkarmadı ama yine de çok sınırdaymış gibi hissettiriyor. Sıcak fırsatlara DeepCool 750W atılmış, yükseltmelisin diyorsanız onu almayı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
En basit örneği TDP değerlerine bakıp kafanda fikir oluştarabilirsin. Ek olarak o PSU yeter de artar sistemine, bayağı kaliteli.

Güç kaynağıyla doğrudan ilgisi yok gibi yaşadığınız bu durumun.
Ekran kartı %100 kullanılınca kullanılan watt artar bu da PSU'yu zorlar. Masaüstünde çökmeyen PC %100 ekran kartı kullanımında çökebilir.

Masaüstünde çökmeyen bilgisayar yükte de çökmez, çöküyorsa muhtemelen güç kaynağında problem vardır. Konudaki sistem, FurMark'ta çökmediğine göre büyük ihtimalle PSU ile ilgili bir sorun yok.

Furmarkı şöyle bi 5 dakika civarı attım %100 kullanılıyordu. Kaç dakika atmalıyım sizce tam olarak?

Sistem çökseydi o 5 dakika içinde çökerdi ama yine de içim rahat etmiyor, emin olmak istiyorum diyorsanız 10 dakika sistemin durumunu hemen hemen anlamak için yeterli.

Sistem çökseydi o 5 dakika içinde çökerdi ama yine de içim rahat etmiyor, emin olmak istiyorum diyorsanız 10 dakika sistemin durumunu hemen hemen anlamak için yeterli.
Tamamdır teşekkürler.

İfadeler: 519
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…