PSU'nun yetip yetmediği nasıl anlaşılır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan babaci
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    psu

babaci

Üstün
Merhaba, sistemi yazıyorum. Sizce PSU yükseltmem gerekli mi?

Kasa PSU beraber aldım: Corsair Carbide Spec-Delta RGB 550W 80+

-Ekran kartı: RX 6750 XT.
-İşlemci: Ryzen 5 5600 (4650 MHz OC).
-Soğutucu: (DeepCool LS520).
-Anakart: Aorus B450 V2.
-RAM: Corsair (2x8) + Kingston (2x8).
-Depolama: 512 GB M.2 PNY + 1 TB M.2 Kingston + 2 TB HDD WD Blue.

Sizce yeni PSU alınır mı? Oyunlarda ekran kartı tam %100 kullanılmadığı için kafamda soru işareti oldu. FurMark'ta sıkıntı çıkarmadı ama yine de çok sınırdaymış gibi hissettiriyor. Sıcak fırsatlara DeepCool 750W atılmış, yükseltmelisin diyorsanız onu almayı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU'unuzun durumunu merak ediyorsanız GPU CPU test sonuçlarından bir şey anlayamazsınız.

Sistemi o test programlarıyla hem CPU hem GPU'yu aynı anda yüke sokarak HWMonitor içinde voltaj değerlerine bakın.
Altta işaretlediğim kısımda 12v/3v/5v kanallarının vadedilen değer altına düşmemesi gerekir.
Kaba örnek; 12.206v alıyorsan o kanaldan 11.900v veya 11.800v almamalısın.

Sistem kararlılığı diğer bileşenlerin ile ilgilidir, mesela örnek PSU kapasitörlerin arızalıysa şişmeden önce bazen o gücü verip bazen vermemezlik yapabilir. PSU arızası ve bunun anlaşılması biraz sıkıntıdır, ancak durumu ve yeterliliği kontrol edilebilir.
Eski kasamda başıma geldiği için bu PSU konusunu çok araştırdım en çok da bu forumdan faydalandım ufacık bir kondansatör değişimi sonrasında 50 liraya tüm sıkıntılarım bitmişti.

Dosya Ekleri

• image.webp
    40,8 KB · Görüntüleme: 127
Fotoğraftaki değerler yük altındaki değerler mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…