Ptah

Uzman
Cihaz
HP Victus 16-E1009NT
Merhaba, HP Victus 16-E1009NT modeline sahibim. Termal macunlar sürekli pump-out oluyor normal olarak ben de bu yüzden PTM7950 termal Pad'i denemek istiyorum. Fakat bir forumda iki kullanıcının PTM7950'nin bakır bloka zarar verdiğini, yamulttuğunu duydum. HP Victus'ta PTM7950 uygulayıp bir süre sonra sıcaklıkları artan oldu mu? Bu iddialar doğru mu? Açıkçası PTM7950 kullanıp şikayet eden birini duymadım fakat pek emin olamadığım için yine de sorma ihtiyacı duydum.

Hayır zarar vermez sadece temizliği zor olabilir. Sıcaklığı düşürür arttırmaz. :D Yamultma gibi durum da olmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, HP Victus 16-E1009NT modeline sahibim. Termal macunlar sürekli pump-out oluyor normal olarak ben de bu yüzden PTM7950 termal Pad'i denemek istiyorum. Fakat bir forumda iki kullanıcının PTM7950'nin bakır bloka zarar verdiğini, yamulttuğunu duydum. HP Victus'ta PTM7950 uygulayıp bir süre sonra sıcaklıkları artan oldu mu? Bu iddialar doğru mu? Açıkçası PTM7950 kullanıp şikayet eden birini duymadım fakat pek emin olamadığım için yine de sorma ihtiyacı duydum.

Normal termal macunun verdiği kadar verir, önemsenecek bir zarar değil, muadil pad var Thermalright heilos, aynı performansı veriyor ulaşması daha kolay.

En son tek boyutu vardı, uygulayacağınız çipe sıfıra sıfır kesmenize gerek yok, ufak bir boşluk bırakabilirsiniz kenarlarda.

En son tek boyutu vardı, uygulayacağınız çipe sıfıra sıfır kesmenize gerek yok, ufak bir boşluk bırakabilirsiniz kenarlarda.

Intel ve AMD olarak ikiye ayrılmış ve stoklarda sadece Intel boyutunu bulabildim. AMD boyutları birkaç yerde var ama 10mm için çok pahalı. Intel boyutundakini alsam hem CPU hem de GPU için yeterli olur mu?

Uygulamadan önce 10 dakika buzdolabında bekletin, yırtılma ihtimali azalır, işiniz kolaylaşır.