Skyline R34 50

Uzman
İyi sosyaller. Bugün ablama ve bana kimlik ve kredi kartı geldi. Kurye apartmanın giriş kapısı kapalı olunca dış kapıya 4 kartı da bırakıp gitmiş. 16:30 gibi annem işten gelince sadece benim kimliğimin açıldığını söyledi. Annemin telefonuna 13:53'te sadece bankadan teslim edildiği yazıyordu. Kuryenin açtığını düşünme sebebim ise teslim edilen kişi olarak beni yazmış ve sadece benim kimliğim açılmış.

PTT'nin müşteri hizmetlerini arayıp şikayet etsek bile çok ilgileneceklerini düşünmüyorum. Kamera kapı kapalı olduğu için dışarıyı görmez diye diye düşünüyoruz ama yine de bakacağız. Başka ne yapabilirim? @Şişman Adam yardım ederseniz sevinirim hocam.

Normal şartlarda PTT kimlikleri dağıtıma çıkarmıyordu. DTM'ye gidip geçici kimlik belgenizi teslim ettiğinizle yenisini alabiliyordunuz. Yeni kimlik kartınız kurye tarafından çalınmadıysa yapacak bir şey yok. Kamera kaydı olmadıkça lehinize bir durum gerçekleşmez.

Normalde kimliği kapının önüne bırakıp gidemez sizi arar siz komşunuza ya da muhtara bırak derseniz sizden TC numarası alır ve bırakıp gider aslında çalışan arkadaşın kimliği direkt öyle bırakmaması lazım biraz riskli bir iş.

Asker dönüşü benim valizi patlatıp telefonu çalmıştı şerefsiz kuryenin biri. Şikayet ettik ama ilgilenen olmadı. Bir şey çıkmaz, burası Türkiye çünkü.

İyi sosyaller. Bugün ablama ve bana kimlik ve kredi kartı geldi. Kurye apartmanın giriş kapısı kapalı olunca dış kapıya 4 kartı da bırakıp gitmiş. 16:30 gibi annem işten gelince sadece benim kimliğimin açıldığını söyledi. Annemin telefonuna 13:53'te sadece bankadan teslim edildiği yazıyordu. Kuryenin açtığını düşünme sebebim ise teslim edilen kişi olarak beni yazmış ve sadece benim kimliğim açılmış.

PTT'nin müşteri hizmetlerini arayıp şikayet etsek bile çok ilgileneceklerini düşünmüyorum. Kamera kapı kapalı olduğu için dışarıyı görmez diye diye düşünüyoruz ama yine de bakacağız. Başka ne yapabilirim? @Şişman Adam hocam.

Pek bir şey çıkmaz fakat anladığım kadarıyla normalde zaten bildiğim üzere kredi kartlarında T.C. kimlik no vermek zorunlu ondan dolayı açmıştır elinizde kamera kayıdı yoksa bankanızı arayıp kredi kartınızı "güvensiz teslimat" gibi bir sebepten değiştirin ya da iptal edin kısaca kartı kapının önüne koymuş kartım çalındı ya da arayıp kart teslim edildi gözüküp edilmedi diyebilirsin daha sonra alo 199 numarasını arayıp direk 199 yazın kimliğini usulsuz teslimat gerekçesiyle iptal ettir olayı anlatabilirsin kurye kimliğimi açmış şeklinde daha sonra da 444 1 788 numarasını ya da dağıtım şubesini arayın ve kuryeye soruşturma açılmasını talep edin bunlar sonuçlanmazsa CİMER'e başvurabilirsiniz.

Merhaba,

Öncelikle kulağa tuhaf gelse de kimlik kartı konusunda ve kişisel bilgileriniz konusunda endişe duymanıza gerek yok. Çünkü halk arasındaki o "Adıma kredi çekeler." veya "Adıma şirket kurarlar." ya da "e-Devlet şifremi değiştirirler." gibi çekincelerin gerçekleşme durumu neredeyse yok. Bu veya buna benzer senaryoların gerçekleşmesi normal şartlarda mümkün değil. Gerçekleşmesi durumunda bile sanıldığı gibi çekinilecek veya düzeltilemeyecek ya da işin içinden çıkılamayacak olumsuzluklar değil bunlar, merak etme. Elbette illaki başımıza bir zarar gelmesine gerek yok, kimse kişisel bilgilerinin öğrenilmesini istemez ama kişisel verilerinizin öğrenilme ihtimali sebebiyle aklınıza kötü senaryolar gelmişse sakin olun, bir şey olmayacak.

Yaşınızı bilmiyorum ama Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Yönetmeliği 18. maddesine göre 15. yaşını doldurmuş kişilerin kimlik kartı kendisine veya başvuruda bulunurken belirttiği kişiye teslim edilir. Bunlar olmazsa ilgili nüfus müdürlüğüne iade edilir.

Ekran görüntüsü 2026-08-22 234526.webp

Bu yüzden PTT memurunun fiilen bunları apartmanın kapısına bırakması doğru değil. Bu yüzden dilerseniz yerleşim yerinize en yakın adliyedeki Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek şikayette bulunabilirsiniz. Bunun dışında PTT'ye de bir şikayet kaydı oluşturabilirsiniz. Ancak yapacağınız şikayetlerde sonuç almak bunu ne kadar kanıtlayabildiğinizle ilgili.

Kredi kartında da benzer bir durum söz konusu. Kredi kartları da müşterinin imzası ile teslim ediliyor. Bana kalırsa kredi kartı konusunda da çok çekinmenize gerek yok, çünkü bu usulsüz teslim sırasında ve sonradan sizin bunu öğrendiğiniz sırada kredi kartı ATM'ye takılıp ve şifre belirlenip kullanıma açılmış durumda değildir. Bunun dışında ATM dışında da kullanıma açılabilecek senaryolar yine sizin müşteri olarak ya mobil uygulamadan ya da SMS üzerinden yapacağınız talimatlara bağlı. Aynı şekilde kredi kartınızın bütün bilgileri kötü niyetli kişilerce öğrenilmiş olsa da örneğin bir internet alışverişi için bile yine öncesinde kartın kullanıma açılması ve internet alışverişi için müşteri olarak sizin onayınız gerekmekte. Yani ben kredi kartı konusunda da endişe edilecek bir durum görmüyorum ama içiniz rahat etmiyorsa bankayı arayıp kartı iptal ettirebilirsiniz ve devamın yeni bir kart talep edebilirsiniz.

Kredi kartı ile ilgili şüpheli bir kullanım söz konusu olursa hem bankaya harcama itirazında bulunun hem de yine yerleşim yerinize en yakın adliyedeki Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek şikayette bulunun.

Geçmiş olsun.