Bir yıl geçmiş ama yazayım,
PubG kendine bağlayan bir oyun. İlginç bir bağımlılık potansiyeli var. Yeni düzenlemelerle hile veya takım arkadaşını bilerek öldürme durumlarını bildirebiliyorsunuz. Hemen her bildirimi inceleyip size bilgi veriyorlar.
Oyunda random takım oluşmaları genelde derecenize göre oluyor ama arada da hiç alakasız derecelerle oynatabiliyor. Oyunun en güzel tarafı, geniş bir alanda taktiksel becerileri de önceleyen, sadece silah hakimiyeti değil; konumlanma, hız, ses kasma gibi özelliklerinizi de kullanmanızı gerektiren algoritması. Tabii arada sizi lootunuz için vuran namussuzlar çıkmıyor değil ama genelde düzgün tiplerle karşılaşyorsunuz. Ben mesela dil önceliği istemediğim için dünyanın her yerinden düzgün takım arkadaşları bulabiliyorum. Bana göre en büyük sıkıntı, takım olduğunuz oyuncuların mikrofonu kapatması. Yahu bu oyun konuşarak, bilgi vererek, işaretleyerek oynanıyor, madem mikrofonsuz oynayacaksın git solo oyna. Değil mi ama?
Bir de şu yeni yetme tipler küfür etmeden oynamayı başarabilse tadından yenmeyecek