Koneko Toujou

Üstün
Yer
Cehennemin dibi
Elimde bir şarjlı matkap var. Bunun pilleri çok kötü, sürekli bitiyor. Puntolama cihazı olmadan yeni pil alıp birbirine bağlayıp kutusuna geri koymayı düşünüyorum. Bu pilleri birbirine nasıl bağlayabilirim? (puntolama yapmadan)

Titreşimden vs atma yapar mı? Bir de ne tür pil kullanmak daha mantıklı?
Şarjlı matkaplarda -eğer çok eski değilse 2010 felan- genelde 18650 tip kullanır onların aynısından alacaksınız. Amperi yüksek olmalı 10 amper veya 5 amper yeterli matkabın gücüne göre 18650 alacaksınız.

Şarjlı matkaplarda -eğer çok eski değilse 2010 falan- genelde 18650 tip kullanır onların aynısından alacaksınız. Amperi yüksek olmalı 10 amper veya 5 amper yeterli matkabın gücüne göre 18650 alacaksınız.

Hocam matkap eski bayağı. İçinden küçük kahverengi 3-3.5cm uzunluğunda 2 sıra pil çıkmıştı. Amper ve voltajını kontrol edip alayım

Titreşimden vs atma yapar mı? Bir de ne tür pil kullanmak daha mantıklı?
Titreşmeden atmaz eğer zimparayi düzgün yaparsanız sağlam tutar. Pürüzsüz yüzey lehim tutmaz zımpara yaparken ama dikkat edin çok ısıtmayı pili birde orda + ve - çok yakın kısa devre etmeyin zaten videoda anlatıyordur. Birde pili bataryanin kutusuna iyi yerlestirip lehimlenen yeride garanti olsun diye elektrik bandi ile dönerseniz sağlam olur.

Hocam matkap eski bayağı. İçinden küçük kahverengi 3-3.5cm uzunluğunda 2 sıra pil çıkmıştı. Amper ve voltajını kontrol edip alayım
Hmmm ozmn bilemedim o piller çok performansli değil ve şuanda bulmasi zordur.

Matkap bataryaları için çıkma pillerle batarya oluşturma. Aspilsan'ın INR18650A28 model kodlu 18650 pilleri ile bataryanı oluştur. @18251 'in yazdıklarını da dikkate alarak lehimlemeni yap. Ekstra olarak lehimlemeden önce pilleri buz dolabında biraz bekletirsen lehim sırasındaki istenmeyen yüksek sıcaklığın bir miktar önüne geçebilirsin.

Pillerin kutuplarını zımparala, lehim veya flux, hatta mümkünse Çinko klorür hazırlayıp sürün, havya ucuna biraz lehim alıp yüzeye değdirin, Max 3 saniye bekleyip lehimi yüzeye itmeye başlayın. Lehim tutmazsa tekrar denemeden önce biraz bekletin.

Ayrıca lityum pilli değilmiş sanırım cihaz, lityuma dönüşüm yapacaksanız kesinlikle uygun BMS kullanın. Belki aynı tip cihazlar için pil ve BMS şeması vardır internette.

Bazı bataryaların hücreleri değişmesin diye EEPROM koruması olur, pil değişimi sonrası çalışmayabilir.

Pili 400 dereceye ısıtmak! Hatta bir ünlem yetmez...
Lityum pillere bu türde bir işkence yapmıştım. Şarj ettim, full dolu halde masada bıraktım. Masaya elimle haifif bir tokat atar gibi vurdum, haydi kalk gidelim derken. Pillerden biri patladı. Yere düştü. Nasıl bir cesaretle aldım kapıya attım. Kapıda ikincisi birkaç dakika sonra patladı. Biz daha kendimizi toplayıp ne olduğunun şaşkınlığını atamadan.

"Yapman guzuuuum, yapman yavruuuum.", "Birinden punta cihazı bulun"