Koneko Toujou
Üstün
Elimde bir şarjlı matkap var. Bunun pilleri çok kötü, sürekli bitiyor. Puntolama cihazı olmadan yeni pil alıp birbirine bağlayıp kutusuna geri koymayı düşünüyorum. Bu pilleri birbirine nasıl bağlayabilirim? (puntolama yapmadan)
Lehimle.Elimde bir şarjlı matkap var. Bunun pilleri çok kötü, sürekli bitiyor. Puntolama cihazı olmadan yeni pil alıp birbirine bağlayıp kutusuna geri koymayı düşünüyorum. Bu pilleri birbirine nasıl bağlayabilirim? (puntolama yapmadan)
Şarjlı matkaplarda -eğer çok eski değilse 2010 felan- genelde 18650 tip kullanır onların aynısından alacaksınız. Amperi yüksek olmalı 10 amper veya 5 amper yeterli matkabın gücüne göre 18650 alacaksınız.Titreşimden vs atma yapar mı? Bir de ne tür pil kullanmak daha mantıklı?
Şarjlı matkaplarda -eğer çok eski değilse 2010 falan- genelde 18650 tip kullanır onların aynısından alacaksınız. Amperi yüksek olmalı 10 amper veya 5 amper yeterli matkabın gücüne göre 18650 alacaksınız.
Titreşmeden atmaz eğer zimparayi düzgün yaparsanız sağlam tutar. Pürüzsüz yüzey lehim tutmaz zımpara yaparken ama dikkat edin çok ısıtmayı pili birde orda + ve - çok yakın kısa devre etmeyin zaten videoda anlatıyordur. Birde pili bataryanin kutusuna iyi yerlestirip lehimlenen yeride garanti olsun diye elektrik bandi ile dönerseniz sağlam olur.Titreşimden vs atma yapar mı? Bir de ne tür pil kullanmak daha mantıklı?
Hmmm ozmn bilemedim o piller çok performansli değil ve şuanda bulmasi zordur.Hocam matkap eski bayağı. İçinden küçük kahverengi 3-3.5cm uzunluğunda 2 sıra pil çıkmıştı. Amper ve voltajını kontrol edip alayım