girişimci

Üyecik
Merhaba. Dün bir uygulama yüklerken yanlış indirme linkine tıklayıp indirme yapmışım. Yaklaşık 5-6 adet uygulama EULA sözleşmesi tarzında bir şeyler onaylatıp indi. İnenlerin çoğunu kendim uygulama sekmesinden sildim. 1 tanesi hariç. Onu da sonradan Malwarebytes programı indirip tarattırdım ve PUP.Optional.Cleversort adında karantinaya aldı. Sildim. Şu anda bunun trojan tarzı bir şey yapmış olma ihtimali var mıdır? Format atmama gerek var mı? Halihazırda McAfee yüklü buluyor.

Kullanıcı tarafından kaldırılması zor olan uygulamaları işaretliyormuş sizin için MalwareBytes. Eğer uygulamada bulunuyorsa kaldırmayı deneyin. Ayrıca tam tarama gerçekleştirmenizde fayda var.

Kullanıcı tarafından kaldırılması zor olan uygulamaları işaretliyormuş sizin için MalwareBytes. Eğer uygulamada bulunuyorsa kaldırmayı deneyin. Ayrıca tam tarama gerçekleştirmenizde fayda var.

Malwarebytes ile karantinaya alıp temizleyince uygulamalar kısmında gözükmedi. Fakat trojan ihtimali var mıdır? Formatlık durum yoksa sıkıntı yok gibi.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-12-31 135506.webp
    Ekran görüntüsü 2024-12-31 135506.webp
    56,4 KB · Görüntüleme: 85
Formatlık olarak derecelendirebilmemiz için söylediğim gibi tam tarama gerçekleştirmelisiniz.
Malwarebytes (deneme sürümü) ve Mcafee tam taraması yeterli olur diye umuyorum.

Formatlık olarak derecelendirebilmemiz için söylediğim gibi tam tarama gerçekleştirmelisiniz.
Tam tarama hala yapılıyor ama şu an da google da gezinirken girmediğim bir internet sitesi sonucunda bu uyarı geldi. Ve engellendi diyor.

Malwarebytes (deneme sürümü) ve Mcafee tam taraması yeterli olur diye umuyorum.

Tam tarama hala yapılıyor ama şuan da google da gezinirken girmediğim bir internet sitesi sonucunda bu uyarı geldi. Ve engellendi diyor.
Tam tarama şu an bitti ve hiçbir şey bulunmadı ne Malwarebytes ne de Mcafee içinde.

@bug Kusura bakmayın rahatsız ediyorum yeniden. Durumlar üstte yazdığım gibi son düşünceleriniz nelerdir acaba. Rahatsız etmek istemezdim ama tek yardımcı olmaya çalışan siz olduğunuz için uzun süre dönüş alamadığım için etiketledim.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-12-31 163439.webp
    Ekran görüntüsü 2024-12-31 163439.webp
    13,5 KB · Görüntüleme: 69
Son düzenleyen: Moderatör:
Dolaşırken hala gelmeye devam ediyor mu yoksa eski zamanlı bir bildirim durmaya devam mı ediyor yalnızca? Farklı bir tarayıcıda aynı bildirim geliyor mu kontrol edin, rastgele siteleri girin vs. Eğer devam etmiyorsa, yalnızca diğer tarayıcıya özelse, o tarayıcıyı sıfırlayın. Verilerinizi yedeklemeyi unutmayın.