Merhaba. Dün bir uygulama yüklerken yanlış indirme linkine tıklayıp indirme yapmışım. Yaklaşık 5-6 adet uygulama EULA sözleşmesi tarzında bir şeyler onaylatıp indi. İnenlerin çoğunu kendim uygulama sekmesinden sildim. 1 tanesi hariç. Onu da sonradan Malwarebytes programı indirip tarattırdım ve PUP.Optional.Cleversort adında karantinaya aldı. Sildim. Şu anda bunun trojan tarzı bir şey yapmış olma ihtimali var mıdır? Format atmama gerek var mı? Halihazırda McAfee yüklü buluyor.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 15 Mart 2024
Kullanıcı tarafından kaldırılması zor olan uygulamaları işaretliyormuş sizin için MalwareBytes. Eğer uygulamada bulunuyorsa kaldırmayı deneyin. Ayrıca tam tarama gerçekleştirmenizde fayda var.
www.malwarebytes.com
PUP.Optional.CleverSort
Malwarebytes detects and removes the potentially unwanted program detected as PUP.Optional.CleverSort
Malwarebytes ile karantinaya alıp temizleyince uygulamalar kısmında gözükmedi. Fakat trojan ihtimali var mıdır? Formatlık durum yoksa sıkıntı yok gibi.Kullanıcı tarafından kaldırılması zor olan uygulamaları işaretliyormuş sizin için MalwareBytes. Eğer uygulamada bulunuyorsa kaldırmayı deneyin. Ayrıca tam tarama gerçekleştirmenizde fayda var.
![]()
PUP.Optional.CleverSort
Malwarebytes detects and removes the potentially unwanted program detected as PUP.Optional.CleverSortwww.malwarebytes.com
Dosya Ekleri
Formatlık olarak derecelendirebilmemiz için söylediğim gibi tam tarama gerçekleştirmelisiniz.
Malwarebytes (deneme sürümü) ve Mcafee tam taraması yeterli olur diye umuyorum.Formatlık olarak derecelendirebilmemiz için söylediğim gibi tam tarama gerçekleştirmelisiniz.
Tam tarama hala yapılıyor ama şu an da google da gezinirken girmediğim bir internet sitesi sonucunda bu uyarı geldi. Ve engellendi diyor.Formatlık olarak derecelendirebilmemiz için söylediğim gibi tam tarama gerçekleştirmelisiniz.
Tam tarama şu an bitti ve hiçbir şey bulunmadı ne Malwarebytes ne de Mcafee içinde.Malwarebytes (deneme sürümü) ve Mcafee tam taraması yeterli olur diye umuyorum.
Tam tarama hala yapılıyor ama şuan da google da gezinirken girmediğim bir internet sitesi sonucunda bu uyarı geldi. Ve engellendi diyor.
@bug Kusura bakmayın rahatsız ediyorum yeniden. Durumlar üstte yazdığım gibi son düşünceleriniz nelerdir acaba. Rahatsız etmek istemezdim ama tek yardımcı olmaya çalışan siz olduğunuz için uzun süre dönüş alamadığım için etiketledim.
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör:
Kusura bakmayın farklı konulara dalmışım.
Estağfurullah siz kusuruma bakmayın etiketlemem için.
Hangi siteye girmeye çalıştığınızda o bildirimi alıyorsunuz hocam? Belli bir site mi bu, yoksa herhangi bir site m?
Normal google da Bosch gibi sitelerde bir şeyler bakarken Malwarebytes bildirimi geldiHangi siteye girmeye çalıştığınızda o bildirimi alıyorsunuz hocam?
Dolaşırken hala gelmeye devam ediyor mu yoksa eski zamanlı bir bildirim durmaya devam mı ediyor yalnızca? Farklı bir tarayıcıda aynı bildirim geliyor mu kontrol edin, rastgele siteleri girin vs. Eğer devam etmiyorsa, yalnızca diğer tarayıcıya özelse, o tarayıcıyı sıfırlayın. Verilerinizi yedeklemeyi unutmayın.