Push-Pull için radyatör vidası önerisi

İyi forumlar. ROG Ryujin III Extreme sıvı soğutucu sahibiyim. Kasam da Lian Li V3000 Plus. Kasama Lian Li UNIFAN tarzı fanlar takacağım. Mantıken radyatörüme de o fanları takacağım ancak ROG'un fanlarını da kullanmak istediğim için push-pull yapmak istiyorum. Yani görünürde yeni takacağım fanlar olacak radyatörün arkasında da ROG fanlar.

Yeni alacağım fanların yanında radyatör için uzun vida çıkmayacak. Bu vidalardan nerede bulabilirim ve bu vidaları hangi isimle aratabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
30-32mm sıvı soğutma vidası şeklinde aratırsan çıkar.

Elimde 4 tane Air Blazer'den kalma vida vardı 30mm'miş. Alacağım fanlar da ROG'un fanları gibi normalden daha kalın yapıya sahip olmadıkları için 30mm yeterli gelir Trendyol'da da buldum zaten. Teşekkür ederim.

@Hamza Ensar Sağlam, Air Blazer'dan cikan vidalari ben de push-pull icin kullanmistim sorunsuzca. PF360 vardi bende de radyator olarak. Radyator kalinliginin onemi yok zaten, fan cerceve kalinligi daha onemli bu noktada.

Evet fanların kalınlığı daha önemli tabii. Bu arada push-pull kaç derece fark ettirdi? Ben görüntü için yapacağım ancak performansa ne kadar etkisi var merak ediyorum.

Evet fanların kalınlığı daha önemli tabii. Bu arada push-pull kaç derece fark ettirdi? Ben görüntü için yapacağım ancak performansa ne kadar etkisi var merak ediyorum.

Arkadaşta 5-6 derece etki etmişti. Arctic III 360mm kullanıyor. Tabii fana, radyatöre ve çok daha fazla şeye göre değişir.

@Hamza Ensar Sağlam, bende 3-4 derece fark etmisti ama ben keyfi olarak yapmamistim. Lancool II Mesh'in uste 360mm destegi yoktu, ben de modifikasyonu goze almak ugruna PF360 alip uste montajlamayi denemistim ve basarili olmustum ama 3-3 seklinde degil, 2-3 seklinde kullanabilmistim Guzel macera olmustu.

Bu sistemi yıllar öncesinden hatırlıyorum evet

Ben de sırf görüntüsüne yapacağım. Sıcaklıkların bu soğutucuda fark edeceğini sanmıyorum çünkü fanların öyle bir statik hava basıncı var ki kasanın üst kapağı ile kapalı olmasına rağmen kasanın dışına vantilatör gibi atabiliyor havayı.

@Hamza Ensar Sağlam, yine fark olacaktir. Alttaki fanlar radyatore soguk hava ufleyecek, radyatordeki sicak hava da bu ufleme karsisinda pasif olarak degil, ustteki fanlar vasitasiyla kasa disina atilacak. Bu da daha dusuk sicaklik olarak yansiyacaktir. Tabii gidip de 10 derece degisim olur diyemem ama 3-4 derece kadar degisecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…