Bütçe meselesi, ROG dizen adamlar pek yanaşmaz Artics. Opsiyon olarak düşünülebilir. :)

@X99 ses konusu önemli, birebir karşılaştırmak lazım. Noctua ile aynı odada duramazsın mesela ama en iyi performansı onda aldım. Herkese gelmez. Pompa cızırtı sesinden rahatsız olan insanlar var forumda.

Parasını hak etmeyen hiçbir şeye para vermiyorum hocam.

O ROG dizenleri de anlamıyorum, hiçbir zamanda anlamayacağım.

Adam gidiyor, 20K boş kasaya para veriyor ama içindeki fanlar bile dandik, haberi yok.

YT'de forum sahibi insanların "takipçime kasa topladım" diyip takipçilerini kazıkladığını düşünen tek ben miyim acaba?

Adam gidiyor, 20K boş kasaya para veriyor ama içindeki fanlar bile dandik, haberi yok.

YT'de forum sahibi insanların "takipçime kasa topladım" diyip takipçilerini kazıkladığını düşünen tek ben miyim acaba?

Arctic alırsın ucuz yollu ama kafan şişebilir, ben zaten 3000 RPM kullanıyorum. Uçak pistinden farksız, pompa cızırtısından rahatsız olanlar düşünsün. Ben performans adamıyım.

@Melkor Lian Li fanların tanesine kaç TL verdi kim bilir. Ciddi bütçe istiyor bu fan işi, karar senin o yüzden. Lian Li takımı 15-20K altı tutmaz mesela tüm kasada.

Son düzenleyen: Moderatör:

Arctic alırsan ses kaçınılmaz, premium ürünler tercih etmelisin.

premium derken noctua'yı kast etmiyorum.

@demjr Lian Li'de gayet sessiz ama, arkada P12 Pro var, bu arada memnunum yani ne diyeyim. @Ayhan Dönmez LCD olmayan fan kit 4K falan LCD'ler 2.400'dü sanırsam.

2026-08-04 20-20-48.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende P14 var ve acayip fazla ses çıkartıyor.

Param olsa kesin Noctua fan alırdım çünkü insan bir yerden sonra sessizlik ve huzur arıyor.
Yani sessizlik ve performans istiyorsanız, diğer markalara da göz atabilirsiniz. Noctua kötü değil; kasa fanı olarak oldukça başarılı. Ancak radyatör için tercih etmezdim.

@Ayhan Dönmez 🫡 Komutanım ne diyorsa o.

Sistem beyaz olduğu için ASUS olanı tercih edeceğim.

Kalite hem ucuz değildir hem de tesadüf değildir...

@demjr Lian Li'de gayet sessiz ama, arkada P12 Pro var, bu arada memnunum yani ne diyeyim. @Ayhan Dönmez LCD olmayan fan kit 4K falan LCD'ler 2.400'dü sanırsam.

Eki Görüntüle 271163

@Melkor'un fanlara ne kadar verdiğini hesap et, Push-Pull olduğu da düşünülürse. Fan başı 2K.

Bu adam bilmiyor mu 15 tane Arctic döşemeyi mesela?

@Ayhan Dönmez Üstat birebir aynı konuyu açacaktım. Arctic P14 Pro aldım iki adet, yok yani bunlar da sesli. Gerçekten sessiz ve iyi hava akışı sağlayacak ürün yok mu? Vericem yani tanesine 2K. Konu sahibine önerdiğiniz ASUS'u gözümüz kapalı alabilir miyiz?

@Ayhan Dönmez Üstat birebir aynı konuyu açacaktım. Arctic P14 Pro aldım iki adet, yok yani bunlar da sesli. Gerçekten sessiz ve iyi hava akışı sağlayacak ürün yok mu? Vericem yani tanesine 2K. Konu sahibine önerdiğiniz ASUS'u gözümüz kapalı alabilir miyiz?

@Melkor gibi fanların tanesine 5K vermeyi göze aldıysan sessizlik abidesi Lian Li düşünülebilir...

@Picky Arctic için fan eğrisi çizmen uygun olur, belli bir RPM'den sonrası sesli çalışır.