PWM Kablo ile anakarttan ön fanların gücünü nasıl alabilirim?

TrexMobile

Başarılı
Öncelikle iyi forumlar arkadaşlar daha yeni bilgisayar topladım fakat ön fanlarımı bir türlü çalıştıramadım. Fanların bağlantısı 4pin, zincirleme şekilde hepsini birleştirdim tek 4 pin haline getirdim ve anakarttaki SYS_FAN1 kısmına taktım fakat hiç ses soluk yok. Molex bağlantısı koptuğundan dolayı güç kaynağından güç alamıyorum o yüzden anakarttan beslemem şart. Kasamın markası fanların ARGB olduğunu iddia ediyor fakat herhangi bir RGB bağlantısı yok sadece düz PWM kablo. Geçen gün SYS_FAN1 kısmına yanlışıkla 4pinin 3pinini takmışım fark etmeden ışıkları falan yandı ama kendileri dönmedi gene bende kısa devre yapar diye korkup açıkçası daha ellemedim. Önerilerinizi bekliyorum yardımcı olursanız sevinirim.

- Öncelikle, fan bağlantılarını kontrol edin. 4 pinli PWM fanlar, doğru bir şekilde anakarttaki SYS_FAN1'e takılmalıdır. Fanın 4 pinini de doğru yönde yerleştirdiğinizden emin olun.

- Anakartın BIOS ayarlarına gidin. BIOS'a girmek için genellikle bilgisayarı açarken "Delete", "F2" veya "F10" tuşuna basmanız gerekir. Fan kontrol ayarlarını bulun ve SYS_FAN1'in etkin olup olmadığını kontrol edin. Eğer devre dışıysa, etkinleştirin.

- Eğer BIOS ayarları doğruysa ve hala fan dönmüyorsa, fanların çalışıp çalışmadığını test etmek için başka bir 4 pin SYS_FAN bağlantısına (örneğin SYS_FAN2) takmayı deneyin.

- Belirttiğiniz gibi, daha önce fanın 3 pinini takmanız fanın çalışmasına neden olmuş olabilir. Bunun sonucunda fanın hasar görüp görmediğini kontrol edin. Fanın kenarlarındaki bağlantıları ve kabloları gözden geçirin.

- Eğer fan hala dönmüyorsa, farklı bir fan ya da bir adaptör kullanarak güç kaynağından beslemeyi deneyebilirsiniz. Bir PWM fan kontrolör kartı veya fan bölümü temin edilebilir.

- Son olarak, tüm bağlantıların sağlıklı olduğundan eminseniz ve fan yine de çalışmıyorsa, fanın kendisi arızalı olabilir. Fanı değiştirmeyi düşünebilirsiniz.

Sorun devam ederse daha fazla bilgi vermekten çekinmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…