Bu rehberde PXN VD4 direksiyon setinin kurulumunu anlatacağım. Olabildiğince detaylı ve fotoğraflı anlatmaya çalıştım.

Pedal Kurulumu

Kutudan tüm kabloları çıkardıktan sonra pedal kurulumuna geçiyoruz. İlk olarak fotoğraftaki kabloyu alıyoruz:

1765456214976.webp

Daha sonrasında bu kabloyu 2 pedalın altında bulunan "THRO" girişlerine takıp birleştiriyoruz.

1765456325774.webp

Bu işlem bittikten sonra uzun Type-C kabloyu alıyoruz ve pedalın altında bulunan "Type-C" girişine takıyoruz. Bu girişi daha sonrasında motora bağlayacağımızdan karşısında 2. bir Type-C girişi yok.

1765456646185.webp

Bilgisayara Takılacak Kablo

Uzun USB-C kabloyu bilgisayara takıyoruz. Bilgisayara takılacak başka kablo yok, çoğu kablo motora takılıyor.

Motor Kurulumu

Motor kurulumuna geçiyoruz, motorun arkasındaki girişler fotoğraftaki gibi:

1765457033987.webp

Pedala taktığımız Type-C kabloyu ''PEDAL'' yazan yere, bilgisayara taktığımız USB-C kabloyu ''PC'' yazan yere takıyoruz.

1765457146408.webp

Ek olarak shifter aldıysanız ''SHIFTER'' yazan yere takabilirsiniz.
Bunları yaptıktan sonra adaptörle ucunda fiş olan kabloyu birbirine bağlıyoruz.

1765457241426.webp

1765457254479.webp

Bağladıktan sonra güç kablosunu motorun arkasındaki ''DC-IN'' yazılı yere takıyoruz.

1765457439083.webp

Direksiyonu Motora Bağlama

Direksiyonu motora bağlama kısmı çok kolay, sadece direksiyonun arkasındaki jelatini çıkartıp motorun önündeki çıkıntıya oturtuyorsunuz. Oturttuktan sonra metal sesi gelmesi ve aşağıdaki gibi gözükmesi gerekecek, yuvarlak metallerin gözükmemesi ve turuncu PXN yazısının öne doğru gelmesi lazım.

1765457856644.webp

Masa Aparatı ile Direksiyon Setini Sabitleme

İlk olarak fotoğraftaki gibi metal parçayı masaya oturtuyoruz ve alttan sabitlenene kadar çeviriyoruz.

1765458101607.webp

Yaptıktan sonra motora metal parça takıyoruz.

1765458233049.webp

Fotoğraftaki gibi metal parçayı motorun üstüne koyduktan sonra başında mavi renk olan vidaları takıp oturtuyoruz. Oturttuktan sonra daha önce taktığımız masa aparatının üstüne motoru koyuyoruz ve yanlardan vidalıyoruz.

1765458281048.webp

PXN SimRacing Yazılımı Kurulumu

PXN SimRacing yazılımını bu linke girip .exe ile biten dosyayı indirerek kurabilirsiniz. Daha sonrasında Force Feedback gibi ayarlarınızı yapabilirsiniz.

1765458478512.webp

İlk kablo 4 pinli. Acaba DSL kablosu mu? :oops:
Klasik RJ11 telefon kablosu hocam. Direksiyon setlerinde genellikle pedallar ile motor arasındaki bağlantıda kullanılıyor.

@25457 Hocam rehber için elinize sağlık güzel detaylı bir anlatım olmuş. Tekrardan hayırlı olsun güle güle kullanın.

Ben de VD6 için bir inceleme videosu hazırlamak istiyordum ama hem vakit bulamadım hem de kimsenin ilgisini çekmiyor diye uğraşmak istemedim açıkçası 😄 Malum G29 alınır mı konuları daha çok rağbet görüyor...

Klasik RJ11 telefon kablosu hocam. Direksiyon setlerinde genellikle pedallar ile motor arasındaki bağlantıda kullanılıyor.
Kablo ne biliyorum ama burada kullanılması çok ilginç ilk kez görüyorum.

Belki crossover kablo falandır diyecektim ama düz RJ11 ise cidden ilginç. İkinci fotoda RJ45 de var. Üçünü fotoda bir tane daha RJ11 var. İnanılmaz.

@25457 hocam rehber için elinize sağlık güzel detaylı bir anlatım olmuş. Tekrardan hayırlı olsun güle güle kullanın.

Ben de VD6 için bir inceleme videosu hazırlamak istiyordum ama hem vakit bulamadım hem de kimsenin ilgisini çekmiyor diye uğraşmak istemedim açıkçası 😄 Malum G29 alınır mı? Konuları daha çok rağbet görüyor...
Teşekkürler. Bende inceleme yapmak isterdim fakat yeterli bilgim olduğunu düşünmediğimden vazgeçtim.

Teşekkürler. Bende inceleme yapmak isterdim fakat yeterli bilgim olduğunu düşünmediğimden vazgeçtim.
Hocam umarım deriyaj ihtiyacı hissetmezsiniz ilerde :) Sizin VD4'lere debriyaj takılması için fabrikadan bir parça gerekiyor. Onu da Türkiyeye gönderemiyoruz dediler :( Yeni gelecek partilerde öyle bir sıkıntı yokmuş. Salak EUAS alırken dikkat etmemiş sanırım.