Python PY2App ile ".app" oluştururken Python beklenmedik şekilde kapandı hatası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 4284
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 335

4284

Uzman
Makaleler
1
Dosyalar hazırladım. Hepsi hazırken terminalden 'Python setup.py PY2App' yazdım ama sonrasında Python beklenmedik şekilde kapandı hatası aldım ve .App uzantılı uygulama gelmemişti.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu dokümanı takip ettiğimde bir sıkıntı yaşamadım: Tutorial — py2app 0.28.8 documentation
  1. pip install py2app
  2. py2applet --make-setup main.py — Benim scriptimin ismi main.py.
    • Wrote setup.py yazdı.
  3. python setup.py py2app -A — Komutu tam olarak böyle çalıştırmanız lazım, PY2App yazmamalısınız. Moderatörün düzenlemesi sonucu öyle oldu diye tahmin ediyorum ama yine de altını çizeyim.
Bu komutlardan sonra build ve dist klasörleri oluştu.

Hangi adımda sıkıntı yaşadığınızı belirtir ve hata mesajlarını ekran görüntüleri veya kod blokları aracılığıyla paylaşırsanız faydalı olabilir.

Umudumu kesip dosyaları silmiştim. Şimdi tekrar yapıp hata ekranını atıyorum.

Bunlar bittikten 3-4 saniye sonra da aşağıdaki hata geliyor.

py2applet --make-setup main.py — Benim scriptimin ismi main.py.
Buradaki main.py hangisi oluyor? ChatGPT'den 2 tane .py aldım; biri uygulamanın .py dosyası, diğeri ise py2app için.

"macOS 12 (1207) or later required; have instead 12 (1206)!"
Son satırda bu var: Bu hata kodu, çevirince 1207 veya üstü istiyor; bundan kaynaklı olabilir mi?

macOS güncel; acaba py2app ya da Python mı güncellenmesi lazım?

Son düzenleme:

Hata en sonda belirtilmiş: macOS 12 (1207) or later required, have instead 12 (1206) !

Bu hatayı gidermek için daha yeni bir Python sürümünün kurulması önerilmiş, mesela 3.11. Sizde gördüğüm kadarıyla 3.9 kurulu. Şu resmî sayfanın da bağlantısı paylaşılmış: IDLE and tkinter with Tcl/Tk on macOS. macOS 12 ve sonrası için tkinter'ın sorun çıkarabileceği belirtilip 3.10 ve 3.9.8 versiyonlarında bu sorunların giderildiği söylenmiş.

Buradaki main.py hangisi oluyor?

Dediğim gibi o benim dosyamın ismi. : ) Sizde öyle olmak zorunda değil.

Python 3.12.4 yüklü.

Bunu yüklersem sorun çözülür mü? Bir de düz yüklesem kendisi eski sürümü siler mi, yoksa silmem için ne yapmam lazım?

Python 3.12.4 yüklü.

Önceki ekran görüntülerinizde python3.9-standalone görüyorum. Bende de 3.8 yüklü, python3.8-standalone yazıyordu komutu çalıştırdığımda oluşturulan build klasöründe.

Bir tahminim şu ki sizde hem 3.9 hem de 3.12 kurulu ve python, 3.9 iken python3, 3.12 olabilir. Bunu kontrol etmenin sağlıklı bir yolu, python -V ve python3 -V komutlarını çalıştırıp versiyonlara bakmak. python3.12 de var olabilir, kontrol etmek lazım. Hangisi 3.12 ise o komutu kullanmak lazım python yerine.

Bunu yüklersem sorun çözülür mü?

Dediğim gibi, siz bence 3.12 ile çalıştırmadınız komutları, dolayısıyla başka bir versiyon yüklemeye gerek olmayabilir.

Bir de düz yüklesem kendisi eski sürümü siler mi, yoksa silmem için ne yapmam lazım?

Eski sürümlerin silinmiyor olması lazım, macOS'te işler farklıysa bilmiyorum. Silmek için ne yapmanız gerektiği konusunda ayrı bir konu açmanız daha iyi olacaktır.

/Library/Frameworks/Python.framework/Versions
Macosta bir rehber ile indirmeden önce sildim. Az önce bu diskte sadece Python 3.12.4 dosyası vardı.

@brkdnmz
Evet, Python 3.9'da var ama neden var, onu anlamadım. Acaba bu, py2app olan mı?

Son düzenleme:
@4284, şurada görebileceğiniz üzere python3.9-standalone yazıyor mesajlarda:

Bu, py2app'in oluşturduğu bir klasör, galiba kullanılan Python versiyonuna bağlı. Kafamı karıştıran bu oldu yani. Ha, ayrıca yine bu ekran görüntüsüne göre kullanılan Python şurada: /Library/Developer/CommandLineTools/usr/bin/python3. Bunun versiyonu 3.9 olabilir.

Çalıştırdığınız komut python setup.py py2app yani python komutunu kullanmışsınız. Dediğim üzere python -V ile versiyon kontrolü yapmanız faydalı olacaktır. Mesela bende çıktı şu şekilde geliyor:

Burada 3.9 görürseniz python3'ü veya python3.12'yi bir kontrol edin.

[CODE title="Kod"]Last login: Thu Aug 1 13:14:59 on ttys000
myoffice@192 ~ % python -V
Python 3.9.6
myoffice@192 ~ % [/CODE]
Evet, Python 3.9 yüklü ama nasıl olduğunu anlamıyorum.

Bu arada, o dosya, evet, py2app tarafından oluşturulan dosya, masaüstündeki klasördeydi. Diğer .py dosyasını bulamadı, ben de istediği konuma attım. Sorun çözüldü, neyse, o pek sorun değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…