Çözüldü Python Dosyaları kapanıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 2242
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
  • Etiketler Etiketler
    python
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

2242

Üstün
Python'un hem yeni hem de eski sürümlerini denedim ama açtığım Python dosyaları açtım hızda kapanıyor. Add Python diyorum olmuyor neden olabilir? Zaten yüklerken 2 seçenek var tek tek denedim. En sonunda 2 tiki seçtim yine aynı.

Python scriptlerinizi direkt bir çalıştırılabilir dosya gibi çalıştırmamanız gerekiyor sanırsam, ben öyle bir kullanım görmedim hiç. O şekilde çalıştırınca tam dediğiniz şey yaşanıyor. Onun yerine komut satırından python script.py gibi bir komutla çalıştırmanız gerekiyor hatta ben Windows'ta kurduğumda python yerine py yazabiliyordum, otomatik alias oluşturuyordu sistem. Şu şekilde yani: py script.py.

Tabii komut bu hâliyle ancak siz komut satırında scriptin olduğu klasördeyken çalışır. Herhangi bir yerden çalıştırmak için dosyanın tam yolunu (absolute path) vermeniz gerekir. Başka yollar da var ama ben böylesini tercih ederim.

Net bilgim olmadığı için kesin konuşamam ama sanırsam öyle çalıştırmaya kalktığınızda sistem kendince bir komut satırı açıyor, program işini bitirdiği anda da bu komut satırı kapanıyor. Oysaki kendi açtığınız komut satırı, program işini bitirince kapanmayacağından çıktıyı görebiliyorsunuz. Tahminlerim bu yönde.

Son düzenleme:
Aklımda olan kolay bir yolu aktarmaya çalışayım (Windows kullandığınızı varsayarak):
  1. Scriptinizin bulunduğu klasörü Windows Gezgini'nden açın.
  2. Adres çubuğuna "cmd" yazıp Enter'a basın. Komut satırı açılacak olmalı:
  3. Açılan komut satırına python dosya_ismi.py yazıp Enter'a basın. Burada dosya_ismi.py, Python scriptinizin ismi direkt.

Açıkca söyleyeyim Valorant checker kullanıyorum.

Dosya Ekleri

• 1707738173238.webp
    48,4 KB · Görüntüleme: 235
Bu sefer de sadece python yazmışsınız ve açılan Python Shell'de python main.py yazmışsınız.

Python Shell'in dışında, direkt komut satırında yazmanız gereken şey python main.py.

Bu sefer de sadece python yazmışsınız ve açılan Shell'de python main.py yazmışsınız.

Shell'in dışında, direkt komut satırında yazmanız gereken şey python main.py.

Böyle mi?

Dosya Ekleri

• 1707738724314.webp
    32,2 KB · Görüntüleme: 194
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…