@3613 Çok değerli bir noktaya değindiniz ve programlama standartlarının evrensel önemini kesinlikle kabul ediyorum. Projemde bu hassas dengeye zarar vermemek benim en büyük önceliğimdir. Bir yazılım geliştiricisi olarak, standartlardan sapmanın kullanıcılarımı kısıtlamasını elbette istemem.
1. Projemin Amacı: Kısıtlamak Değil, Hızlandırmak
Benim python-turkish projemin amacı, kullanıcıları Türkçe komutlara mahkum etmek değil, Python öğrenimine bir başlangıç köprüsü kurmaktır.
Kavram Odaklılık: Paket, Python'ın orijinal komutlarını (print, input) arkada çağırdığı için, kullanıcı yazdır komutuyla çıktı alma kavramını öğrenir.
Standartlara Geçiş: Kullanıcı kavramı Türkçe öğrendikten sonra, global standart olan print komutuna geçiş yapması, sadece bir isim değişikliğinden ibaret olur; temel kavram karmaşası yaşamaz.
2. Eğitimsel Motivasyon
Başlangıç seviyesindeki bir kullanıcının kod satırında kendi dilini görmesi, yabancı dil bariyerini aşmasına yardımcı oluyor ve ilk aşama motivasyonunu önemli ölçüde artırıyor. Bu paket, dil bilmeyen veya yabancı dil kaygısı olanlar için tasarlanmış bir "hızlandırıcı" araçtır.
3. Profesyonel Yapı
Ayrıca, projemin mimarisini oluştururken profesyonel standartlara sadık kaldım:
Temiz API: Python dil yapısını bozacak if/else gibi anahtar kelimelere dokunmadım, sadece fonksiyonları çevirerek API'ı temiz tuttum.
Sektör Standartı: Projem, PyPI'da modern standartlara uygun olarak yayımlanmıştır.
Sonuç olarak, python-turkish benim için bir son durak değil, bir başlangıç noktasıdır. Kullanıcılarımın bu paketle yetinmeyip, hızla global standartlara geçmelerini bizzat ben teşvik ediyorum.
Eleştiriniz ve dikkatiniz için tekrar teşekkür ederim. Projemi daha da kararlı hale getirmek için açığım. Şu anda projenin kaynak kodu henüz GitHub'da yayımlanmamıştır; son testleri tamamlayıp iç sorunları çözmekle uğraşıyorum. Kaynak kodu çok yakında yayımlayacağım. İyileştirmeler tamamlandığında (v1.0.0 kararlı sürümüne ulaştığımda), PyPI'da ve GitHub'da yeni bir yayın yapacağım. Bu süreçte gördüğünüz her türlü sorunu bana bu konu üzerinden bildirmenizi rica ederim. Geri bildirimleriniz benim için çok değerli.