qBittorrent kullanıyorum bayağıdır ve son birkaç gündür bu ve bu gibi bazı dosyaları indirmekte sorun yaşıyorum. Sebebini anlamış değilim; yani bahsedilen çözümler genelde diskte yeteri kadar alan var mı kontrol edin gibi şeylerdi. Keza bunu da teyit ettim, klasör yolundaki uygun olmayan karakterleri de. Ne yapmam gerektiğini pek çözemedim. Yardımcı olabilecek tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

1783885536583.webp

qBittorrent kullanıyorum bayağıdır ve son birkaç gündür bu ve bu gibi bazı dosyaları indirmekte sorun yaşıyorum. Sebebini anlamış değilim; yani bahsedilen çözümler genelde diskte yeteri kadar alan var mı kontrol edin gibi şeylerdi. Keza bunu da teyit ettim, klasör yolundaki uygun olmayan karakterleri de. Ne yapmam gerektiğini pek çözemedim. Yardımcı olabilecek tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Eki Görüntüle 265147
Selamlar,

Görseldeki hata mesajına dikkat ederseniz sorunun Erişim engellendi olduğunu görebilirsiniz. Yani disk alanı veya klasör ismiyle ilgili değil, tamamen Windows'un okuma/yazma izinleriyle alakalı bir durum yaşıyorsunuz.

Şu adımları deneyin:

1. Yönetici Olarak çalıştırma: qBittorrent'i kapatın . Masaüstündeki qBittorrent kısayoluna sağ tıklayıp 'Yönetici olarak çalıştır' deyin ve torrent'i devam ettirmeyi deneyin. Eğer inmeye başlarsa, sorun Windows'un standart kullanıcı izinlerinden kaynaklanıyordur.

2. Windows Defender koruması: Windows Defender'ın 'Denetimli Klasör Erişimi' özelliğinin açık olması sorun yaratabilir. Bu özellik, zararlı yazılımların dosyalarınızı şifrelemesini engellemek için qBittorrent gibi programların diske yazmasını da engeller.
Başlat menüsüne Windows Güvenliği yazıp açın.Virüs ve tehdit koruması menüsüne girin. En altta Fidye yazılımına karşı koruma (Ransomware protection) kısmına tıklayın.
Burada Denetimli klasör erişimi (Controlled folder access) açıksa, ya bunu tamamen kapatın ya da altındaki 'Denetimli klasör erişimi aracılığıyla bir uygulamaya izin ver' seçeneğinden qbittorrent.exe dosyasını seçerek beyaz listeye ekleyin.

3. İndirme Konumu kontrolü: Eğer oyunu C:\Program Files veya C:\Kullanıcılar\... gibi Windows'un sıkı koruduğu sistem klasörlerinden birine indirmeye çalışıyorsanız bu hatayı alırsınız. İndirme yolunu doğrudan kök dizinde yeni bir klasör açarak değiştirin. (Örneğin: Doğrudan D:\Oyunlar veya C:\Torrentler adında yeni ve basit bir klasör oluşturup torrent'i oraya yönlendirin).

4. Klasör Salt Okunur durumu: İndirme yaptığınız klasöre sağ tıklayıp Özellikler diyin. Alt kısımda Salt okunur kutucuğu işaretliyse veya içi siyah doluysa o tiki kaldırıp uygula diyin. Bu adımlardan sonra qBittorrent'te dosyaya sağ tıklayıp 'Zorla Devam Et' veya 'Yeniden Denetle' derseniz indirme sorunsuz başlayacaktır diye düşünüyorum.

Kolay gelsin