hadwiger

Uzman
İyi Sosyaller, TurkNet GigaFiber kullanıyorum. Steam'den vs. oyun indirdiğimde 700-800Mbps alabiliyorum ama qBittorrent ile bir şey indirdiğimde maksimim 10Mbps, ortalama olarak 6-7Mbps alabiliyorum. Özellikle yüksek boyutlu dosyalar indirirken bayağı sıkıntı oluyor. Torrent indirirken ki indirme hızının o dosyaya verilen seedlerle alakalı olduğunu biliyorum ama yine de indirme hızını biraz olsun arttıracak bir yol var mı? Trackerlerı da denedim ama onlar da pek işe yaramadı.

Torrent istemcisi olarak en iyi tercihi yapmışsınız ve internet altyapınızda iyi durumda olmalı.
Sorun cihazınızda , ayarlarınızda veya başka bir şeyde olabilir.

Cihazınızda SSD mevcut mu? qBittorrent ayarlarına müdahalede bulundunuz mu?
Belki hız limiti , bağlantı limiti v.b. birçok şey yüzünden kendinizi limitliyor olabilirsiniz.

Bunları kontrol ettiyseniz ve gerçekten kimsenin kullanmadığı bir şey indirmiyorsanız bile kontrol edilmesi gereken çok fazla yer var.

Burada size korsan bir içerik paylaşamayacağım ama şu an popüler olan bir şeyi indirmeyi dener misiniz?
Sorun devam ediyorsa idm ile büyük bir dosya indirmeyi veya Google Drive üstünden bir şey indirmeyi deneyip o sırada aldığınız hızı yazabilir misiniz?

Valve bile gigabiti bazi saatlerde zar zor verirken P2P bir platformda gigabit hiz almak zor is. Normalde CPU gucunun ve SSD hizinin da tam gigabit hiz alma konusunda etkisi var ancak bu durumda sizi limitleyen ikisi de degil. GigaFiber'deki bir arkadasim da sizinle ayni sorundan muzdarip.

1744388699983.webp

Bazilari torrent hakkinda bilgi verirken nasil bir bandwith ile seedlediklerini de yaziyorlar. Buna gore hareket edebilirsiniz. Tabii bu bandwithi etkileyen birkac faktor de (leecher sayisi vs.) var, butun bandwith size ayrilmiyor genelde.

Indirdiginiz dosyayi anti virusunuzde (varsa) istisnalar listesine ekleyin ve Firewall'dan da qBittorrent'e butun izinleri verin, bunlar basit seyler ama ne olur ne olmaz.

Bunun disinda varsayilan olarak acik geliyor ancak yine de ayarlardan DHT, PeX ve LPD'nin acik olduguna emin olun.

1744388844134.webp

Gunun sonunda indirdiginiz peer veya seederlarin hizina kaliyorsunuz maalesef.

Bende de Superonline 1000mbps paketi var ama ben de Torrent’de saniyede 12-13MB’dan fazla indirme görmedim kolay kolay. Genel olarak böyle gibi.

Cihazınızda SSD mevcut mu? qBittorrent ayarlarına müdahalede bulundunuz mu?
Evet, SSD kullanıyorum. qBittorrent ayarlarına bir videodan bakarak müdahale ettim ama işe yaramayınca tekrar eski haline getirdim. Hatta daha yeni silip tekrar yükledim.
Burada size korsan bir içerik paylaşamayacağım ama şu an popüler olan bir şeyi indirmeyi dener misiniz?
Sorun devam ediyorsa idm ile büyük bir dosya indirmeyi veya Google Drive üstünden bir şey indirmeyi deneyip o sırada aldığınız hızı yazabilir misiniz?
TLOU Part 2'yi indirdim yakın zamanda, aynı sorunu yaşadım. IDM kullanıyorum ve onda hiçbir problem yaşamıyorum, gayet hızlı iniyor. Aynısı Google Drive için de geçerli. Drive'dan çok yüksek boyutlu bir şey indirdiğimi hatırlamıyorum ama yine de gayet hızlı iniyor dosyalar.

Valve bile gigabiti bazi saatlerde zar zor verirken P2P bir platformda gigabit hiz almak zor is. Normalde CPU gucunun ve SSD hizinin da tam gigabit hiz alma konusunda etkisi var ancak bu durumda sizi limitleyen ikisi de degil. GigaFiber'deki bir arkadasim da sizinle ayni sorundan muzdarip.

Eki Görüntüle 139832

Bazilari torrent hakkinda bilgi verirken nasil bir bandwith ile seedlediklerini de yaziyorlar. Buna gore hareket edebilirsiniz. Tabii bu bandwithi etkileyen birkac faktor de (leecher sayisi vs.) var, butun bandwith size ayrilmiyor genelde.

Indirdiginiz dosyayi anti virusunuzde (varsa) istisnalar listesine ekleyin ve Firewall'dan da qBittorrent'e butun izinleri verin, bunlar basit seyler ama ne olur ne olmaz.

Bunun disinda varsayilan olarak acik geliyor ancak yine de ayarlardan DHT, PeX ve LPD'nin acik olduguna emin olun.

Eki Görüntüle 139836

Gunun sonunda indirdiginiz peer veya seederlarin hizina kaliyorsunuz maalesef.
Ayarlarım fotoğraflardaki gibi. Şimdi Firewall'dan bütün izinleri verdim qbittorrent için. Bir de öyle deneyeyim.

@vanillamint, Şu an indirme hızı 13-16Mbps arasında dolaşıyor. Sanırım Firewall'dan izin vermek bir şeyleri değiştirdi. Hala 1000Mbps'den uzak ama yine de 2-3'ten iyidir. Teşekkürler.