Detaylar
Kim cevapladı?Ben 1 sene önce ASUS W-OLED PG32UCDP & QD-OLED UGP32UCDM almıştım. Böyle bir şey hiç olmadı ayrıca kendi bezi bende bayağı küçük ama normal su ile ıslatıp, suyunu sıkıp nemli şekilde hızlıca siliyorum. Herhangi bir farklılık yok, tekdüze yekpare şekilde parlıyor.
alperbiskin
Üyecik
Merhabalar dostum birebir attığın görsellerdeki 'İncinme' durumu bende de var maalesefÇok kalitesiz değilse yeterince nemlendirirsen olur bence. Başka bezle ve sıvıyla denemedim. Bu kadar saçma derecede hassas ürünlerde risk almayı sevmiyorum. Yarın bir gün garantiye yolum düşerse bunun üstünde mikro çizikler var, yanlış temizlenmiş falan derler, bela almayayım başıma. Kaliteli güzel fiber bez + distile su benim işimi çözdü. Bendeki bez hatta genelde otomobillerin konsollarını falan silerken kullanılan bezlerden. Benzinlikte falan da bulursun belki.
casper04
Çalışkan
Merhabalar. MSI MAG 321UP QD-OLED X24 Monitörüm var. Temizliği için ne öneriyorsunuz? Monitör kutusundan çıkan bez ile mi sileyim yoksa başka önereceğiniz bez var mıdır Türkiye’de satılan? Birde distile su ile mi temizlemeyi öneriyorsunuz yoksa %70 izopropil alkol ile mi temizlemeyi öneriyorsunuz?Merhaba. Biraz önce yanlış anlaşılma yüzünden ASUS'a giydirdim de giydirdim. Adamlar boşuna kullanım kılavuzuna yazmıyormuş bazı şeyleri.
Sorun:
Ekranı Distile su haricinde şu meşhur yıllardır kullandığımız ekran temizleme spreyleriyle temizlediğimizde ekrandaki ufacık parmak izi ve yağ tabakası yayılıyor. Öyle bir yayılıyor ki ama bezin ekrandaki kayması sürtünmesi bile değişiyor. Kirin yayıldığı bölge ayna gibi parlamaya başlıyor renki değişiyor.
Yansıma yaptığı için bir çok kullanıcı QD Oled monitörlerde kullanılan yansıtıcı önleyici kaplamaya zarar verdiğini sanıyor. Bu yüzden monitörü garantiye yollayanlar bile oluyor.
Temizlik Adımları:
ASUS'un verdiği bez + Ekran temizleme spreyi ile mahvettiğim panel:
- Monitörü kapatın ve soğumasını bekleyin.
- Eczaneden distile edilmiş su alın. (saf su olarak da geçer)
- Distile suyu şırıngayla çekip sprey şişesine doldurun. Sprey şişesinde daha önce kullanılmış alkol bazlı bir kimyasal varsa yine distile suyla çalkalayıp temizleyin, sonra suyu doldurun.
- Kaliteli bir mikrofiber bez alıp bezi nemlendirin. Büyük bir bez olması yararınıza olur. Hem eliniz ekrana temas etmez hem de daha geniş yüzeyi daha az geçişte temizlersiniz. (Önemli uyarı Asus'un verdiği bez dışında farklı bez kullanmak garanti kapsamı dışında bırakıyormuş. Benim sorunum kullandığım bezle çözüldüğü için Asus'un verdiği beze artık güvenmiyorum. İlk bu bezle sildiğim için zaten kirlenmiştir. Tekrar Asus'un verdiği bezle deneyip o topa girmeyecem.)
- Bezin nemli tarafıyla çok yavaşça nazikçe tek bir yönde ekranı siliyorsunuz.
- Bezin kuru tarafıyla çok yavaşça nazikçe tek bir yönde üzerinden geçiyorsunuz.
Eki Görüntüle 215909
Eki Görüntüle 215910
Distile su + Kaliteli fiber bezle silip düzelttiğim ekran:
Eki Görüntüle 215911
Yaklaşık 1 ay önce ASUS ROG STRIX OLED XG27AQDMES aldım. İçinden çıkan bezle saf suyla bastırmadan hafifçe silmeme rağmen ekranda bir sürü kılcal çizik oluştu. Nasıl temizlersem temizleyeyim ekranda iz kalıyor. Keşke OLED almasaydım diyorum.
Son düzenleyen: Moderatör:
casper04
Çalışkan
Allah Allah o kadar da hassas mı yahu başka kaliteli mikrofiber bez alsak mesela onunla da çizer mi ki? Bende distile yani saf su kullanmayı düşünüyorum.Yaklaşık 1 ay önce ASUS ROG STRIX OLED XG27AQDMES aldım. İçinden çıkan bezle saf suyla bastırmadan hafifçe silmeme rağmen ekranda bir sürü kılcal çizik oluştu. Nasıl temizlersem temizleyeyim ekranda iz kalıyor. Keşke OLED almasaydım diyorum.