Shanverdy
Uzman
Elimde yurt dışından alınan çok pahalı olmayan orta halli bir gamepad var, markası QRD Spark N5. Hall effect sensörlere sahip bir kontrolcü ve ortalama 4-5 aydır sorunsuz kullanıyorum. Kontrolcü ilk açıldığında 3-5 saniyeliğine kendisini kalibre ediyor ardından kullanıma hazır hale gelmesi gerekiyor fakat 2-3 gün önce bir problem yaşamaya başladım. Kontrolcünün her şeyi olması gerektiği gibi çalışıyor fakat sağ stick X ekseninde hareket ettirilip bırakıldığında olması gereken konuma yavaş dönüyor. Normal şartlarda 0.00392 değeri sticklerin hiç dokunulmadığında olması gereken değer, ben sağ Stick'i X ekseninde hareket ettirip bıraktığım zaman anında bu değere dönmesi gerekirken yavaş yavaş geri dönüyor ve döndüğü değer bazen 0.03529 gibi değerler olabiliyor. Hall effect sensörler olduğu için böyle bir durumun nasıl yaşandığını anlamadım açıkçası. Sol stickte hiçbir sorun yok fakat sağ stick yalnızca X ekseninde bu durumu gösteriyor. Bu durumu yaşayan ve düzeltebilen varsa diye konu açmak istedim, vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim.
** Ek olarak şunu belirtmek isterim, bazı zamanlarda da sensör kusursuz çalışıyor dolayısıyla bozuk olduğunu da düşünmüyorum çünkü bozulan bir sensörün bazen doğru çalışması garip bir durum olurdu. Hall effect sensörlerin tam olarak nasıl çalıştığını bilmiyorum fakat kontrolcünün içine bir şey gitmiş olabilir mi? Toz, kıl gibi şeylerden dolayı sensör işlevinde problem çıkabilir mi?
** Ek olarak şunu belirtmek isterim, bazı zamanlarda da sensör kusursuz çalışıyor dolayısıyla bozuk olduğunu da düşünmüyorum çünkü bozulan bir sensörün bazen doğru çalışması garip bir durum olurdu. Hall effect sensörlerin tam olarak nasıl çalıştığını bilmiyorum fakat kontrolcünün içine bir şey gitmiş olabilir mi? Toz, kıl gibi şeylerden dolayı sensör işlevinde problem çıkabilir mi?
Son düzenleyen: Moderatör: