Merhaba. Bir cumadan beri oluyor bu olay. Arkadaşımlan Steam'de r. E. P. O oynayalım dedik. Oynadık sonra çıktık cumartesi günü sabah Steam'de r. E. P. O. Bulut hatası yani Steam Cloud hatası vermiş. Bazı siteleri inceledim, birkaç dakika Steam Cloud'u kapayın diye. Kapadım bekledim ama gene de çalışmadı. Tekrar senkronize et diyorum bu da olmuyor. Bu olayı nasıl çözebilirim? Ama önceden bu olay başka oyunda olmuştu, interneti kapadım olmamıştı ama bilgisayarı kapatıp açınca düzelmişti. Bunda deniyorum olmuyor. Çözümlerinizi bekliyorum, iyi günler.
-
Steam’i Kapatın ve Yeniden Açın: Steam’i tamamen kapatıp (sağ alt köşedeki simgeye sağ tıklayıp “Çıkış” yaparak) ardından tekrar başlatın. Bu bazen senkronizasyon sorunlarını çözebilir.
-
Steam Cloud Ayarlarını Kontrol Edin:
- Steam uygulamasını açın.
- "Kütüphane" sekmesine gidin.
- R. E. P. O oyununa sağ tıklayın, "Özellikler"i seçin.
- “Genel” sekmesinde "Steam Cloud'u etkinleştir" seçeneğinin işaretli olduğundan emin olun.
-
Oyun Dosyalarını Doğrulayın:
- "Kütüphane" sekmesinde R. E. P. O’ya sağ tıklayın ve "Özellikler"i seçin.
- "Yerel Dosyalar" sekmesine geçin.
- "Oyun dosyalarını doğrula" seçeneğine tıklayın. Bu, eksik veya bozuk dosyaları kontrol eder ve onarır.
-
Ağ Bağlantınızı Kontrol Edin: İnternet bağlantınızın stabil ve güçlü olduğundan emin olun. Modeminizi kapatıp açabilirsiniz.
-
Steam'i Yönetici Olarak Çalıştırın:
- Steam simgesine sağ tıklayın.
- “Yönetici olarak çalıştır” seçeneğini seçin.
-
Antivirüs ve Güvenlik Duvarınızı Kontrol Edin:
- Eğer kullanıyorsanız, antivirüs yazılımınızı geçici olarak devre dışı bırakın veya Steam ve R. E. P. O oyununun güvenlik duvarı aracılığıyla engellenmediğinden emin olun.
-
Bilgisayarı Yeniden Başlatmayı Deneyin: Bilgisayarınızı kapatıp açmayı tekrar deneyin, bazen bu basit adım sorunları çözebilir.
-
Steam Destek ile İletişime Geçin: Eğer yukarıdaki çözümler işe yaramazsa, Steam Destek ile iletişime geçmeyi düşünebilirsiniz.
Umarım bu adımlar sorununuzu çözer. İyi oyunlar!