glados

Başarılı
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar. Elimde 2018-2019'dan kalma bir laptop var. Windows 10 kurulu fakat kasıyor içinde HDD olduğu için. Bir de şöyle bir sorun var sürücülerimin sadece Windows 10 ve 11 desteği var önceki sürümlere desteği yok o yüzden düşeremiyorum işletim sistemimi. Linux hariç önerebileceğiniz işletim sistemleri var mı?

Sistem özellikleri;

İşlemci --> AMD Ryzen 3 2200U with Radeon Vega Mobile GFX (4 CPUs), ~2.5GHz

RAM --> 4 GB RAM

Ekran kartı --> AMD Radeon(TM) Vega 3 Graphics

Harici ekran kartı --> Radeon 530 Series

HDD --> 1 TB

Anakart --> metapod_rr v1.18

Laptop modeli --> Acer Aspire A315-41G

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. Elimde 2018-2019'dan kalma bir laptop var. Windows 10 kurulu fakat kasıyor içinde HDD olduğu için. Bir de şöyle bir sorun var sürücülerimin sadece Windows 10 ve 11 desteği var önceki sürümlere desteği yok o yüzden düşeremiyorum işletim sistemimi. Linux hariç önerebileceğiniz işletim sistemleri var mı?

Sistem özellikleri;

İşlemci --> AMD Ryzen 3 2200U with Radeon Vega Mobile GFX (4 CPUs), ~2.5GHz

RAM --> 4 GB RAM

Ekran kartı --> AMD Radeon(TM) Vega 3 Graphics

Harici ekran kartı --> Radeon 530 Series

HDD --> 1 TB

Anakart --> metapod_rr v1.18

Laptop modeli --> Acer Aspire A315-41G
Dostum diyorsun ki hem 10 ve 11 hariç driver desteği yok ve Linux önermeyin. Eee? Ne yapalım? Mümkünse SSD takın.

Modlu Windows da aslında öyle aman aman bir fark oluşmaz. Neden Linux istemiyorsunuz onu anlamadım benim eski laptopum HD serisi AMD kartıyla Linux üzerinde çok daha fazla performans alıyordu hatta normalde Windows'ta CS 1.6 oynayabilirken Linux'da CS:GO falan açıyordum.

Modlu Windows da aslında öyle aman aman bir fark oluşmaz. Neden Linux istemiyorsunuz onu anlamadım benim eski laptopum HD serisi AMD kartıyla Linux üzerinde çok daha fazla performans alıyordu hatta normalde CS 1.6 oynayabilirken CS:GO falan açıyordum.
Linux kurunca gereksiz kasıyor hem de biraz kullanılması benim için zor oluyor Windows'a alıştığım için. Bilgisayara birkaç kere kurmuştum bu yüzden Linux istemiyorum.

Dağıtımdan dağıtıma değişir ağır bir dağıtım kullanmışsınızdır.

Linux Mint kullanmıştım.