Windows 10'a AtlasOS veya ReviOS gibi modlu Windows önerebilirim, Windows 10 her halukarda kasacaktır. Windows 10 2015 LTSB deneyebilirsiniz.

Bu arada laptopu devamlı kullanmak istiyorsanız 128 GB bile olsa bir SSD takın derim daha sonra da RAM takviyesi. HDD ile Windows çekilmez. İmkanınız yoksa dediğim gibi ya modlu Windows 10 ya da Windows 7, 8, 8.1.

Windows 10'a AtlasOS veya ReviOS gibi modlu Windows önerebilirim, Windows 8.1 istemiyorsunuz biliyorum ama Windows 10 her halukarda kasacaktır, o yüzden Windows 8.1 deneyebilirsiniz. Windows 10 2015 LTSB deneyebilirsiniz.

Hocam üstte belirtim Windows 10 ve 11'den başka driver desteği yok laptopun. Windows 8.1 için driverları yok.

Windows 10'a AtlasOS veya reviOS gibi modlu Windows önerebilirim, Windows 8.1 istemiyorsunuz biliyorum ama Windows 10 her halukarda kasacaktır, o yüzden Windows 8.1 deneyebilirsiniz. Windows 10 2015 LTSB deneyebilirsiniz.

Windows 8.1 fikri mantıklı zaten HDD canavarıdır. (desteği yokmuş sonradan fark ettim)

Size denildiği gibi ilk olarak SSD, daha sonra ise RAM lazım. Linkteki sizin laptop ise uyumlu parçalar konusunda yardımcı olabilir. Modlu Windows 10 ile de benzer sıkıntılar olacaktır. Dediğiniz gibi 8.1 desteği gözükmüyor.

Genellikle Vega 3 olanı kullanıyordu fakat bilgisayarı kullandığımda aşırı kasıyordu ve ısınıyordu.

Olmaması gereken bir durum benim o laptop da Kali ve Mint sorunsuz çalışıyordu hatta Dual bootla yanlarında Android falan kurmuştum. i3 birinci nesildi öyle düşünün :D

Windows 8.1 önerenler, kafanız mı güzel arkadaşlar? Bu cihazın Windows 8.1 desteği yok ve üçüncü parti program ve sürücü bulamazsınız kuramazsınız.

Konuya gelince, LTSC veya modlu Windows 10'da da benzer sorunlar olur. Yapmanızı gereken şey, SSD ve RAM almanız.

HDD, 4GB Ram ve windows kullanmak mı? Herhangi bir yükseltme yapmadan kuracağın Windows isterse extreme debloat yapılmış olsun pek tatlı bir deneyim olmaz. Linux hariç demişsin. O zaman SSD ve RAM takviyesi yapıp en azından Windows 10/11 ReviOS denenebilir derim. RAM'i en az 8'e çıkarmak şart.