R3 2200U & Radeon 530 series laptopa Win 7 kurulabilir mi ve sürücüler nereden bulunur?

glados

Yetkin
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, yardım edin lütfen, elimde bir laptop var, hemen aşağı sistem özelliklerini yazacağım. Bu sisteme Windows 7 bir şekilde kurabilir miyim?

Sistem özellikleri;

İşlemci: AMD Ryzen 3 2200U with Radeon Vega Mobile GFX (4 CPUs), ~2.5GHz

RAM: Su anlık 4 GB RAM

Ekran kartı: AMD Radeon (TM) Vega 3 Graphics

2. ekran kartı: Radeon 530 series

Güncelleme: Ayrıca bilgisayar UEFI destekliyor.

Ekran kartının 18.1.1 sürümü var Windows 7 destekleyen. Geri kalan sürücülerin de vardır diye düşünüyorum.

İfadeler: 144
Ekran kartının 18.1.1 sürümü var Windows 7 destekleyen. Geri kalan sürücülerin de vardır diye düşünüyorum.

Hocam atar mısınız varsa? Kafayı yiyeceğim burada bulamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Neden Windows 7 kurmak istiyorsunuz direkt? Ekran kartı için sürücü var, otomatik olarak chipset driverlarını da bulabilirsiniz fakat denemekse sanal makine daha mantıklı.

Hocam Windows 10 bana bırakmadığı işkence kalmadı HDD + 4 RAM var gerisini siz düşünün.

Hocam Windows 10 bana bırakmadığı işkence kalmadı HDD + 4 RAM var gerisini siz düşünün.
Windows 10 LTSC sürümlerine bakmanızı öneririm, güncelleme alıyorlar ve destekleri var. Windows 7 kurarsanız olmayan uygulama desteğinden daha çok kafayı yersiniz. LTSC 2019 veya en ölüsü LTSB 2015 falan kurun.

Hocam çok teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• 1713466019991.webp
    2,7 KB · Görüntüleme: 83
O sisteme Windows 7 değil de Windows 10 Enterprise LTSC kurmanız daha sağlıklı olacak. Sürücüleri atmışlar zaten arkadaşlar.

Zaten direkt olarak bu sistemin Windows 7 desteği falan gözükmüyor. Farklı yöntemler var ama sorumluluk sizin.

Kanki o zaman Linux kur. Çünkü AMD Linux uyumu, Windows 7 kullanmaktan bin kat iyidir yani.
Mesela XFCE + modern temalar ile çok düşük kaynak kullanımı ve performanslı oluyor. Modern de gözüküyor.

G'li işlemci olsa, anakart sitelerinde Windows 7 için chipset, GPU ve Audio sürücüsü mevcut oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…