glados

Yetkin
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, yardım edin lütfen, elimde bir laptop var, hemen aşağı sistem özelliklerini yazacağım. Bu sisteme Windows 7 bir şekilde kurabilir miyim?

Sistem özellikleri;

İşlemci: AMD Ryzen 3 2200U with Radeon Vega Mobile GFX (4 CPUs), ~2.5GHz

RAM: Su anlık 4 GB RAM

Ekran kartı: AMD Radeon (TM) Vega 3 Graphics

2. ekran kartı: Radeon 530 series

Güncelleme: Ayrıca bilgisayar UEFI destekliyor.

Neden Windows 7 kurmak istiyorsunuz direkt? Ekran kartı için sürücü var, otomatik olarak chipset driverlarını da bulabilirsiniz fakat denemekse sanal makine daha mantıklı.

Hocam Windows 10 bana bırakmadığı işkence kalmadı HDD + 4 RAM var gerisini siz düşünün.

Hocam Windows 10 bana bırakmadığı işkence kalmadı HDD + 4 RAM var gerisini siz düşünün.
Windows 10 LTSC sürümlerine bakmanızı öneririm, güncelleme alıyorlar ve destekleri var. Windows 7 kurarsanız olmayan uygulama desteğinden daha çok kafayı yersiniz. LTSC 2019 veya en ölüsü LTSB 2015 falan kurun.

Neden Windows 7 kurmak istiyorsunuz direkt? Ekran kartı için sürücü var, otomatik olarak chipset driverlarını da bulabilirsiniz fakat denemekse sanal makine daha mantıklı.

Bu linkte aşağıda var indirme linkleri.

Hocam çok teşekkür ederim.

Windows 10 LTSC sürümlerine bakmanızı öneririm, güncelleme alıyorlar ve destekleri var. Windows 7 kurarsanız olmayan uygulama desteğinden daha çok kafayı yersiniz. LTSC 2019 veya en ölüsü LTSB 2015 falan kurun.

Dosya Ekleri

• 1713466019991.webp
    1713466019991.webp
    2,7 KB · Görüntüleme: 83
O sisteme Windows 7 değil de Windows 10 Enterprise LTSC kurmanız daha sağlıklı olacak. Sürücüleri atmışlar zaten arkadaşlar.

Zaten direkt olarak bu sistemin Windows 7 desteği falan gözükmüyor. Farklı yöntemler var ama sorumluluk sizin.

Kanki o zaman Linux kur. Çünkü AMD Linux uyumu, Windows 7 kullanmaktan bin kat iyidir yani.
Mesela XFCE + modern temalar ile çok düşük kaynak kullanımı ve performanslı oluyor. Modern de gözüküyor.

G'li işlemci olsa, anakart sitelerinde Windows 7 için chipset, GPU ve Audio sürücüsü mevcut oluyor.