Bütçe
1.500 - 2.000 TL
Herkese cevapları için teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz. https://www.gaming.gen.tr/urun/3846...ava-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/
Şu fanı gözüme kestirdim 2x8 RAM takıyorum kasaya sığma aşamasında bir sorun yaşar mıyım onu merak ettim.
Çok fazla oyun oynayan biri değilim o yüzden sistem yükseltmesi için acele etmiyorum elimdeki işlemci şu anlık işimi görüyor fakat dediğim gibi özellikle 1 haftadır İstanbul'da havalar o kadar sıcak ki işlemci deli gibi ısınıyor. 75 derece fazla gibi gözükmüyor olabilir fakat anlamadığım şekilde benim sistemimde drop sorunları yaşatıyor (daha düşük ısılarda oyunlar gayet stabil çalışıyor). Mevcut stok fanım çok eski ve içi çıkartamadığım tozlarla dolu bu yüzden stok fanı değiştirmek istiyorum ayrıca yarın öbür gün işlemci değiştirdiğimde onun içinde elimde soğutucu bulunmuş olur 1000 lira gibi ucuz bir rakama işimi de çözmüş olurum.

Herkese cevapları için teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz. https://www.gaming.gen.tr/urun/3846...ava-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/
Şu fanı gözüme kestirdim 2x8 RAM takıyorum kasaya sığma aşamasında bir sorun yaşar mıyım onu merak ettim.
Çok fazla oyun oynayan biri değilim o yüzden sistem yükseltmesi için acele etmiyorum elimdeki işlemci şu anlık işimi görüyor fakat dediğim gibi özellikle 1 haftadır İstanbul'da havalar o kadar sıcak ki işlemci deli gibi ısınıyor. 75 derece fazla gibi gözükmüyor olabilir fakat anlamadığım şekilde benim sistemimde drop sorunları yaşatıyor (daha düşük ısılarda oyunlar gayet stabil çalışıyor). Mevcut stok fanım çok eski ve içi çıkartamadığım tozlarla dolu bu yüzden stok fanı değiştirmek istiyorum ayrıca yarın öbür gün işlemci değiştirdiğimde onun içinde elimde soğutucu bulunmuş olur 1000 lira gibi ucuz bir rakama işimi de çözmüş olurum.
Hocam ilk yazıda yazdığım gibi RAM'lere takılacağını düşünmüyorum (tek fanlı bir model olduğu için). Fakat emin olmak istiyorsanız, RAM ve anakart modelini yazabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250723_205722_Chrome.webp
    Screenshot_20250723_205722_Chrome.webp
    412,2 KB · Görüntüleme: 28
Hangisini alacagina karar verene kadar kasanin onundeki cami cikarsan bilgisayardaki ısı sorununun buyuk kismi cozulecektir.
Onde 3 kasa fani var ancak hava girisi icin önde yeterli bosluk yok.

Bende R5 3600 var. Kasa cok havadar oldugu için sorun olmuyordu. Yine de gonlum elvermedi 6 bakir borulu bir kule tipi almistim (snowman t6 ismi sanirim) ucuza bulursan ikinci el alabilirsin bu tarz bir sey.
Ama AM4 sogutucularin bazilari AM5 icin de kullanilabilirmis. Sıfır alacaksan uyumlu olmasina dikkat et bence. Ileride yine sogutucu harcamasi yapmazsin.

Dosya Ekleri

• 10806_01.webp
    10806_01.webp
    197,3 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleme:
Hangisini alacagina karar verene kadar kasanin onundeki cami cikarsan bilgisayardaki ısınma sorununun buyuk kısmı cozulecektir.
Onde 3 kasa fani var ancak hava girisi icin önde yeterli bosluk yok.

Bende R5 3600 var. Kasa cok havadar oldugu için sorun olmuyordu. Yine de gonlum elvermedi 6 bakir borulu bir kule tipi almistim (Snowman T6 ismi sanirim) ucuza bulursan ikinci el alabilirsin bu tarz bir şey.
Ama AM4 sogutucularin bazilari AM5 icin de kullanilabilirmis. Sıfır alacaksan uyumlu olmasina dikkat et bence. Ileride yine sogutucu harcamasi yapmazsin.

Kasadaki ön cam için çok haklısın ya havayı aşırı kesiyor. Karar verdiğim soğutucu AM4 ve AM5 için uyumlu.