• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Çözüldü R5 2600 & RX 590 sistem açılmıyor ve anakartta VGA ışığı yanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sansar Salvo

Uzman
Bir sabah bilgisayarı kapattım ve okula gittim. Okuldan dönüp bilgisayarı açmaya çalıştım ama dit dit dit diye 3 kez uyarı verdi. Ez Debug LED paneline baktım ve VRAM ışığının yandığını gördüm. daha sonra RAM'leri değiştirip sorunu çözdüm derken bu sefer ekran kartı yani VGA ışığı yanmaya başladı.

Hiç yoksa 200 kere çıkart tak-CMOS sıfırlama yaptım ama nafile. Hiçbir şekilde görüntü vermedi. Hala deniyorum ve sorunun PSU kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Ek olarak tüm fanlar dönüyor tüm RGB'ler çalışıyor. Sistem özellikleri şunlar.
  • Anakart: B450M Gaming Plus.
  • Ekran kartı: RX 590.
  • RAM: 16 GB.
  • Işlemci: Ryzen 5 2600.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Görüntü aldığınız kabloyu değiştirip deneyin hocam yani şimdi sorun garanti olmadığı için başka yerden de çıkarsa size patlar bundan dolayı tam bir şey demiyorum.

Sorunu çözdüm, RAM'lerle alakalıymış. Test ettiğim RAM farklı RAM'lermiş, arkadaşımın RAM'leri ile karıştırmışım yanlışlıkla. Arızalı değillermiş. Tiner ile temizleyince geçti yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.
Söyle bir test yapabilirsin;

GPU güç kablolarını takılı tutup, CPU + RAM dışındaki tüm diskleri/fanları ayır; yük küçülünce post ederse PSU yetersizdir.

Ya da

En az 600W 80+ Bronze/Silver bir PSU ödünç al ve onu bağla.

Ve son çözüm olarak BIOS güncelle diyebiirim.

Artı -3 Eksi
Fanları nası ayıracağım bilmiyorum o kadar detaylı anlamıyorum bilgisayardan.

Artı -1 Eksi
Bağlantısını sök demek istedim. Sanırım yanlış ifade ettim.

Söktüm denedim ama olmadı. VGA ışığı ısrarla yanmaya devam ediyor ve ekran gelmiyor. M.2'mi çıkardım daha sonra 2 slotluk RAM'imin 1 slotunu çıkardım. Fanlara ayrı bir özen gösterdim ama yok ekran gelmiyor. @Recep Baltaş

Son düzenleme:
Artı -1 Eksi

Sök tak bir şeyi ifade etmiyor anakart son olarak VGA ışığı yakmış madem bu da GPU'yu göze sokuyor. Elinde başka GPU varsa veya bulup takabilme imkanın var ise en doğru yöntem bu. RAM'lerin yerini değiştirmek evet bazen düzeltebiliyor 5 6 sistemi öyle ayağa diktim bende. Ben gene de söküp takmayı deneyeceğim diyorsanda sadece anakart, işlemci, RAM, güç kaynağı ve ekran kartını bağla görüntü almaya çalış.

Artı -1 Eksi
PSU kaç watt hocam acaba
850 hocam

Elimde bir düşük model olan RX580 vardı lakin çalındı. Başka bir ekran kartım yok.

Artı -1 Eksi
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…