Çözüldü R5 2600 & RX 590 sistem açılmıyor ve anakartta VGA ışığı yanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sansar Salvo

Uzman
Bir sabah bilgisayarı kapattım ve okula gittim. Okuldan dönüp bilgisayarı açmaya çalıştım ama dit dit dit diye 3 kez uyarı verdi. Ez Debug LED paneline baktım ve VRAM ışığının yandığını gördüm. daha sonra RAM'leri değiştirip sorunu çözdüm derken bu sefer ekran kartı yani VGA ışığı yanmaya başladı.

Hiç yoksa 200 kere çıkart tak-CMOS sıfırlama yaptım ama nafile. Hiçbir şekilde görüntü vermedi. Hala deniyorum ve sorunun PSU kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Ek olarak tüm fanlar dönüyor tüm RGB'ler çalışıyor. Sistem özellikleri şunlar.
  • Anakart: B450M Gaming Plus.
  • Ekran kartı: RX 590.
  • RAM: 16 GB.
  • Işlemci: Ryzen 5 2600.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Görüntü aldığınız kabloyu değiştirip deneyin hocam yani şimdi sorun garanti olmadığı için başka yerden de çıkarsa size patlar bundan dolayı tam bir şey demiyorum.

Sorunu çözdüm, RAM'lerle alakalıymış. Test ettiğim RAM farklı RAM'lermiş, arkadaşımın RAM'leri ile karıştırmışım yanlışlıkla. Arızalı değillermiş. Tiner ile temizleyince geçti yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.
Ekran kartı denersek fazla bir seçenek kalmaz gibi. Arkadaşından vs bulup deneme fırsatın varsa güzel olur.

Usta yeni fark ettim kusura bakma normalde bilgisayarı kapatmak için düğmeye basılı tutarım ama bu arızayı aldığımdan beri bir kere düğmeye basmam yeterli oluyor ve ayrıca PSU'nun fanı dönmüyor. PSU'nun içini açtım bir güzel süpürge tuttum ama özellikle fanın dönmemesi için gerekli özeni gösterdim. Sizce sorun yazılımsal mı? Donanımsal mı?

PSU kaç watt hocam acaba
850W hocam. Sorun bence yazılımsal ama çünkü bilgisayarı kapattım sadece herhangi bi değişiklik bile yapmadım. BIOS'u güncelliyor olamaz çünkü ben zaten güncellemiştim son sürüme

Artı -1 Eksi

Tekte kapaniyorsa yazılımsal diyemeyiz yani bir parça arızalı olup siyah ekrana düştüğünde de tekte kapanıyor, Windows olmayıp disk hatası verdiğinde de tek de kapanıyor olması lazım. Kısaca mevzu gene ekran kartı bana kalırsa.
Düğmeye basılı tutman iyi değil sistemde M.2 olduğu içinde bu zamana kadar pek bir siritmamis ama criystal disk ınfo açıp bakarsan unexpectec shutdown (beklenmeyen kapanma kısaca enerji kesintisi) bir hayli kabarık görünür muhtemelen.

Artı -1 Eksi

Satılık 5700XT buldum 4000 TL'ye sıfır gibi. Onu alıp deneyeyim mi sizce? Sizce tamamen ekran kartı ile mi alakalı çünkü anakartta VGA ışığı yanıyor ama eğer bilgisayarı kapatıp ekran kartının 8pinini çıkartırsam bip bip bip diye yuarı veriyor ve ekran kartının güç takma kısmıda beyaz ışık yanıyor.

Artı -1 Eksi

Hocam M.2 SSD'yi çıkartıp bir dener misiniz? Bir düşüncem var ama.
4000 TL'ye 5700 XT çok iyi bu arada FurMark isteyin sonuçlar iyi ise alınır.

Artı -1 Eksi
Görüntü aldığınız kabloyu değiştirip deneyin hocam yani şimdi sorun garanti olmadığı için başka yerden de çıkarsa size patlar bundan dolayı tam bir şey demiyorum.

Sorunu çözdüm, RAM'lerle alakalıymış. Test ettiğim RAM farklı RAM'lermiş, arkadaşımın RAM'leri ile karıştırmışım yanlışlıkla. Arızalı değillermiş. Tiner ile temizleyince geçti yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…