Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Bedirhan241

Çalışkan
  • Anakart: B450M-H
  • İşlemci: Ryzen 5 3500X.
  • Ekran kartı: NVIDIA GTX 1660 Super.
  • İşletim sistemi: Windows 10.

Yaklaşık iki aydır yaşadığım bir problemi sizlerle paylaşmak istiyorum, bilgisayarım normal günlük standart yaptığım işleri yaparken mavi ekran vermeye başladı ve ilk başta yazılımsal bir problem olduğunu düşünüp USB ile Windows 10 işletim sistemini tekrar temiz bir şekilde kurdum. Driver ve güncelleştirmelerin neredeyse hepsini orijinal sitelerinden yükledim ve kurdum, hata daha sonrasında devam etti ve belki kasa uzun süredir temizlenmediği, ısındığı için temizletmeye ve macununu yenilettim fakat sorun hala devam etti kimi zaman oyundayken, kimi zaman masaüstünde normal bir şekilde gezinirken mavi ekran hatası alıyorum minidump dosyalarını inceleyip yardımcı olan, olmaya çalışan tüm yetkililer ve arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Minidump dosyaları

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
SSD Değiştirmek yerine çıkart, tak yaptım ve BIOS'un yeni bir güncellemesi geldiğini farkettim yeni BİOS sürümüne güncelledim ve Pazar gününden itibaren herhangi bir mavi ekran almadım, sanırım sorunu çözdük. @VENGEANCE ANGEL hocama değerli bilgileri ve yardımları için teşekkür ediyorum. Dilerseniz son yorumuda siz yapın, çözüm olarak işaretleyelim.
Tıpkı RAM gibi, ekran kartı gibi, sarı pinleri olur M2 disklerinin de. Acaba pinlerde mi bir sorun vardı?
Silgiyle silsek etsek de çözülürdü sanki? Neyse sorunun çözüldüğüne sevindim ama sen yine de o diske çok güvenme. Yavaş yavaş gidici çünkü anlatmıştım biliyorsun.
Minidump dosyaları @AceTeq Erişime açtım sanırsam, şimdi kontrol sağlayabilirsiniz.

Yardımcı olabilecek var mı arkadaşlar? sorun hala devam ediyor. @AceTeq @VENGEANCE ANGEL Şimdiden teşekkürler
Ses sürücülerini güncelle.
Ekran kartı sürücünü DDU ile Güvenli Mod'a girip kaldır, 566.36 sürümünü NVIDIA'nın resmî sitesinden bul indir.
Ağ sürücülerini güncelle.
GoodbyeDPI programı var mış sisteminde onu sil.
DirectX güncelle.

Aklına takılan bir şey varsa yaz, yardımcı olalım.

Son düzenleme:
Ses sürücülerini güncelle.
Ekran kartı sürücünü DDU ile Güvenli Mod'a girip kaldır, 566.36 sürümünü NVIDIA'nın resmî sitesinden bul indir.
Ağ sürücülerini güncelle.
GoodbyeDPI programı var mış sisteminde onu sil.
DirectX güncelle.

Aklına takılan bir şey varsa yaz, yardımcı olalım.
Merhaba, dediklerinizi sırasıyla yaptım fakat biraz önce yine bir mavi ekran hatasıyla daha karşılaştım alakası var mıdır bilmiyorum ama genellikle bilgisayar hareketsiz kaldığında mavi ekran hatası alıyorum. Yani, bilgisayarda bir şeyler ile uğraşırken mavi ekran vermiyor fakat herhangi bir işlem yapmayınca hata alıyorum. Yeni verdiği mavi ekran dump dosyasını burada görebilirsiniz; yeni dump geri dönüşlerinizi bekliyor olacağım.. Şimdiden teşekkürler.

Merhaba, dediklerinizi sırasıyla yaptım fakat biraz önce yine bir mavi ekran hatasıyla daha karşılaştım alakası var mıdır bilmiyorum ama genellikle bilgisayar hareketsiz kaldığında mavi ekran hatası alıyorum. Yani, bilgisayarda bir şeyler ile uğraşırken mavi ekran vermiyor fakat herhangi bir işlem yapmayınca hata alıyorum. Yeni verdiği mavi ekran dump dosyasını burada görebilirsiniz; yeni dump geri dönüşlerinizi bekliyor olacağım.. Şimdiden teşekkürler.
Güvenli Mod'da hareketsiz bırakmayı denedin mi? Bir de orada bakalım duruma.
Bellek erişim ihlali almışsın. Bunun sebebi de RAM, disk veya bozuk dosya, sürücü vs...

Sıfırdan temiz kurulum yaptığın için bozuk dosya veya sürücü vs. olabileceğine pek ihtimal vermiyorum ama hiç belli olmaz yine de. Biz RAM'lere ve disklere de bakalım en iyisi.

Vaktin varsa Memtest86 yap istersen. XMP/DOCP açık olacak şekilde.
Bir de CrystalDiskInfo yükle, İşlev-Gelişmiş Özellik-Ham Değer DEC 10 olarak ayarla ve tüm disklerin bilgilerini EKSİKSİZ paylaş.

Güvenli Mod'da hareketsiz bırakmayı denedin mi? Bir de orada bakalım duruma.
Bellek erişim ihlali almışsın. Bunun sebebi de RAM, disk veya bozuk dosya, sürücü vs...

Sıfırdan temiz kurulum yaptığın için bozuk dosya veya sürücü vs. olabileceğine pek ihtimal vermiyorum ama hiç belli olmaz yine de. Biz RAM'lere ve disklere de bakalım en iyisi.

Vaktin varsa Memtest86 yap istersen. XMP/DOCP açık olacak şekilde.
Bir de CrystalDiskInfo yükle, İşlev-Gelişmiş Özellik-Ham Değer DEC 10 olarak ayarla ve tüm disklerin bilgilerini EKSİKSİZ paylaş.
Memtest86 Testini XMP açık olacak şekilde yaptım fakat öncesinde kapalı bir haldeydi CrystalDiskInfo'dan Ham Değeri DEC10 olarak ayarlayarak bilgileri aldım. Sıfırdan temiz kurulum aslında sadece DDU taraflı değil, format atarakta yaptım fakat sonuç hala aynıydı. Hatta bazı zamanlarda format aşamasında bile mavi ekran alıyordum. Güvenli Mod'da hareketsiz bırakmayı gün içerisinde deneyip sizleri bilgilendireceğim.

Test Sonuçları

(Düzenleme) Üstteki iletiyi attıktan yaklaşık 5 dakika sonra yine hareketsiz bırakınca aldığım dump dosyası dump Güvenli Mod'da değilken.

Son düzenleme:
Memtest86 Testini XMP açık olacak şekilde yaptım fakat öncesinde kapalı bir haldeydi CrystalDiskInfo'dan Ham Değeri DEC10 olarak ayarlayarak bilgileri aldım. Sıfırdan temiz kurulum aslında sadece DDU taraflı değil, format atarakta yaptım fakat sonuç hala aynıydı. Hatta bazı zamanlarda format aşamasında bile mavi ekran alıyordum. Güvenli Mod'da hareketsiz bırakmayı gün içerisinde deneyip sizleri bilgilendireceğim.

Test Sonuçları

(Düzenleme) Üstteki iletiyi attıktan yaklaşık 5 dakika sonra yine hareketsiz bırakınca aldığım dump dosyası dump Güvenli Mod'da değilken.
Format aşamasında hangi mavi ekran kodları geliyordu? IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL veya WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR en sık karşılaşılan 2 kod.

Hikvision NVMe diskinde 9 adet hata oluşmuş ve kaydı var. 0E = Ortam ve Veri Bütünlüğü Hata Sayısı

9 önemsenmeyecek kadar düşük bir değer ama mavi ekrana sebebiyet verebilecek potansiyele de sahip.
Harddiskinde hiçbir sorun yok.

CHKDSK /F /R denenir, Auslogics Disk Defrag programı çok güçlü bir program, onunla SSD TRIM yapabilirsin.
Bilmeyenler için TRIM işlemi, HDD'lerdeki disk birleştirme işlemi.

Yedek SSD varsa, -SATA da olur, NVMe şart değil- onunla deneyebilirsin şansını.

Mavi ekranda da ACPI sürücüsü sorun vermiş.

CMD'yi aç, sırayla:
SFC /SCANNOW kullan.
DISM /ONLINE /CLEANUP-IMAGE /RESTOREHEALTH kullan.

BIOS güncel değilse güncelle.
AMD Auto-Detect Installer yükle, güncellenecek veya eksik sürücü varsa onları da hallet.
Bir de şu ayarı yap.

.

Dosya Ekleri

• 1743771906524.webp
    1743771906524.webp
    30,3 KB · Görüntüleme: 51
Son düzenleme:
Format aşamasında hangi mavi ekran kodları geliyordu? IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL veya WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR en sık karşılaşılan 2 kod.

Hikvision NVMe diskinde 9 adet hata oluşmuş ve kaydı var. 0E = Ortam ve Veri Bütünlüğü Hata Sayısı

9 önemsenmeyecek kadar düşük bir değer ama mavi ekrana sebebiyet verebilecek potansiyele de sahip.
Harddiskinde hiçbir sorun yok.

CHKDSK /F /R denenir, Auslogics Disk Defrag programı çok güçlü bir program, onunla SSD TRIM yapabilirsin.
Bilmeyenler için TRIM işlemi, HDD'lerdeki disk birleştirme işlemi.

Yedek SSD varsa, -SATA da olur, NVMe şart değil- onunla deneyebilirsin şansını.

Mavi ekranda da ACPI sürücüsü sorun vermiş.

CMD'yi aç, sırayla:
SFC /SCANNOW kullan.
DISM /ONLINE /CLEANUP-IMAGE /RESTOREHEALTH kullan.

BIOS güncel değilse güncelle.
AMD Auto-Detect Installer yükle, güncellenecek veya eksik sürücü varsa onları da hallet.
Bir de şu ayarı yap.

.
Format aşamasında gelen hata "IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL" diğer hata kodu ile daha önce hiç karşılaşmadım. CHKDSK, AMD Auto Detect ekstra olarak görselini paylaştığınız güç ayarınıda gerçekleştirdim. "Auslogics Disk Defrag" "Auslogics SSD Optimizer" sürümlerini indirip, analiz yapıp "Optimize SSD ve Harddisk içinse Defrag & Optimize" seçeneklerini kullandım. Aynı zamanda SSD kısmına "Wipe Free space" işleminide gerçekleştirdim, bir önceki yanıtımda ilettiğim .dmp dosyası haricinde şuana kadar herhangi bir mavi ekran hatası ile karşılaşmadım. Başka bir öneriniz yok ise 1 ila 2 gün arasında mavi ekran alıp, almayacağımı test etmem gerekiyor sanırsam.

Format aşamasında gelen hata "IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL" diğer hata kodu ile daha önce hiç karşılaşmadım. CHKDSK, AMD Auto Detect ekstra olarak görselini paylaştığınız güç ayarınıda gerçekleştirdim. "Auslogics Disk Defrag" "Auslogics SSD Optimizer" sürümlerini indirip, analiz yapıp "Optimize SSD ve Harddisk içinse Defrag & Optimize" seçeneklerini kullandım. Aynı zamanda SSD kısmına "Wipe Free space" işleminide gerçekleştirdim, bir önceki yanıtımda ilettiğim .dmp dosyası haricinde şuana kadar herhangi bir mavi ekran hatası ile karşılaşmadım. Başka bir öneriniz yok ise 1 ila 2 gün arasında mavi ekran alıp, almayacağımı test etmem gerekiyor sanırsam.
""IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL" hatasından bahsederken biraz önce bu hata koduyla beraber mavi ekran aldım tekrardan dosyayı iletiyorum. dump

Son düzenleme:

""IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL" hatasından bahsederken biraz önce bu hata koduyla beraber mavi ekran aldım tekrardan dosyayı iletiyorum. dump
Riot yazılımlarını geçici bir süreliğine kaldıralım ve kullanmayalım.

Kullanman icap edecekse ve mavi ekran ısrarcı ise silip yeniden yükleyebilirsin. Bu dump önemsiz diyebiliriz.
Anti-Cheat korumasından kaynaklı olmuş çünkü.