Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

8898

Üstün
Açılış Hamlesi
Merhabalar,

GTA 5'te düşük FPS alma sorunu yaşıyorum.
Ayarlarım yüksekte ve,
MSAA: Off.
FXAA: On.
Şeklinde şehir içi 40-45 FPS otoyolda 55-60 FPS arası alıyorum normal mi?
Ayrıca CS2'de yüksek ayarlarda çok fazla drop giriyor.

Çözüm
Çözüm:
BIOS'tan PBS off moda getirip ASUS BIOS modunu optimalden Normal'e çektim.
1.4V ile 4.2GHz stabil değer elde ettim ve darboğaz birazcık ta olsa çözüldü. 80-85 FPS arası alıyorum. GPU kullanımı %84 işlemci kullanımı %78.
Hocam işlemci frekansını da kontrol edebilir misiniz? Tam güç kullanmıyor olabilir belki, darboğaz var gibi gözüküyor, beslemesi gerekirdi.

Hiç FPS'in 2-3 dakika düşüte kaldığı bir zaman sonra düzeldiği oluyor mu? Mesela 40-50 FPS oynarken 5-10 dakika sonra 80'e geri yükselmesi gibi.

Hocam işlemci frekansını da kontrol edebilir misiniz? Tam güç kullanmıyor olabilir belki, darboğaz var gibi gözüküyor, beslemesi gerekirdi.

Hiç FPS'in 2-3 dakika düşüte kaldığı bir zaman sonra düzeldiği oluyor mu? Mesela 40-50 FPS oynarken 5-10 dakika sonra 80'e geri yükselmesi gibi.

Hayır hocam Full sabit 45 50 FPS. 60'ın üzerini göremedim.
İşlemci frekansına nereden bakıyorum?
Aşağıda ekledim.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-12-29 130057.webp
    Ekran görüntüsü 2024-12-29 130057.webp
    37,1 KB · Görüntüleme: 72
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır hocam Full sabit 45 50 FPS. 60'ın üzerini göremedim.
İşlemci frekansına nereden bakıyorum?

Clocks dediği kısım hocam. Oyunda sabit bu frekanslardaysa sorun çıkartmaması lazımdı, AMD kartınızda hiç WattMan gibi hatalar aldınız mı? Siyah ekran hataları falan?

İşlemcinin çöp olması bu ekran kartını besleyemeyeceği anlamına mı geliyor?
Yardım gibi bir amacınız yoksa mesaj yazmak zorunda değilsiniz.

Clocks dediği kısım hocam. Oyunda sabit bu frekanslardaysa sorun çıkartmaması lazımdı, AMD kartınızda hiç WattMan gibi hatalar aldınız mı? Siyah ekran hataları falan?
Hocam yeşil ekran almıştım, wattman hatası son 3-4 aydır almıyorum.

İşlemcinin çöp olması bu ekran kartını besleyemeyeceği anlamına mı geliyor?
Yardım gibi bir amacınız yoksa mesaj yazmak zorunda değilsiniz.
Evet besleyemez, işlemcini değiştir. Evine gelip işlemci takacak halim yok, forumda olduğunu unutma bu kadar alınganlık iyi değil.

Evet besleyemez, işlemcini değiştir. Evine gelip işlemci takacak halim yok, forumda olduğunu unutma bu kadar alınganlık iyi değil.

R5 3500X RX 5500XT'yi besleyemez mi?

Technopat yani zamanında Recep baltaşla beraber R5 3500X yanında 2060'lı sistem toplamış bu ne kadar akıl kârı?
Technopat'ı övme gibi bir çabam yok 5500XT gibi R3 3100'ün bile besleyeceği bir kartı 3500X'in besleyemez demesi ayrı bir seviye.

R5 3500X RX 5500XT'yi besleyemez mi?

Technopat yani zamanında Recep baltaşla beraber R5 3500X yanında 2060'lı sistem toplamış bu ne kadar akıl kârı?
İş birliği yapılıp toplanıyor, ama 3500X belki AMD'nin ürettiği en dandik ürünüdür öyle söyleyeyim. Sebebi de hem çift zar olması hem de Thread bulundurmaması. İşlemciyi az bir yoran oyun görünce patates oluyor o işlemci.

İş birliği yapılıp toplanıyor ama 3500X belki AMD'nin ürettiği en dandik ürünüdür öyle söyleyeyim. Sebebi de hem çift zar olması hem de Thread bulundurmaması. İşlemciyi az bir yoran oyun görünce patates oluyor o işlemci.

Hocam ama bende bile i5 3350P işlemci ile RX 580 kullanıyorum, drop yesem dahi 60 FPS'i geçebiliyorum. Bence darboğaz olsa bile ekran kartının %50 civarına düşmesi normal değil.