R5 3600, BIOS'ta işlemci voltajı düşürülemiyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Beyza
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 402
  • Etiketler Etiketler
    işlemci

Beyza

Yetkin
Yer
Kocaeli
AMD Ryzen Master uygulamasından 4.2GHz 1.20 volt yaptığımda sorunsuz şekilde çalışıyor. Aynı ayarı BIOS üzerinden 1.20 volt yaptığımda bilgisayar açılmıyor (mavi ekran). Voltajı otomatik yaptığımda açılıyor sadece, sabit 1.2 volt yapmak istiyorum.
İşlemcim R5 3600. Sorun nedir bilen var mı?

1.20 volt ile bir türlü çalıştıramadım mavi ekran veriyor. 1.25, 1.24, 1.23 1,22500 denedim hepsinde çalıştı ama 1.20 asla.

CPB nedir? BIOS ayarı mı?

Ryzen Master %100 doğru sonuç vermiyor onu sal öncelikle. CPB ise evet BIOS'ta ayarı mevcut. Kapatıp standart voltajla 4.2'ye çeksen bile sıcaklık düşüşünü görürsün.

Bu şu an Ryzen Master'dan yaptığınız 1.20v ayarıysa o şekilde yapmamış zaten. 1.24v gösteriyor.

Yok, Ryzen Master ile ilişiğimi kestim, BIOS'tan 1.20 ile çalıştıramadım, en yüksek puan aldığım voltaj 1.24 oldu. 1.24 voltta bıraktım, şu an BIOS ayarı uygulanmış vaziyette.

Ryzen Master %100 doğru sonuç vermiyor onu sal öncelikle. CPB ise evet BIOS'ta ayarı mevcut. Kapatıp standart voltajla 4.2'ye çeksen bile sıcaklık düşüşünü görürsün.

Akif, CPB nedir açıklar mısın?

Benim tavsiyem 0.01-0.01 şeklinde düşüre düşüre dene hangisinde kapanmıyorsa onu kullan ben o şekilde yapmıştım. Ryzen Master tam sonuç vermeyebilir o yüzden onu dikkate almak saçma olur. Silikon değerine göre voltaj ayarları değişkenlik gösterebilir o yüzden şunda öyle oluyor bende olmuyor demekte mantıksız olur.

Bunun daha iyi bir yolu yöntemi yok mu?

Bunun daha iyi bir yolu yöntemi yok mu?

Bence en iyi yöntem bu, stabil ve sağlamı bulabilirsin. Ben 0.005 gibi düşürmüştüm galiba tam hatırlamıyorum. 1.19-1.21v arası değişkenli çekiyor şu an işlemci. 2 yıldırda BIOS Update atmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…