Beyza

Yetkin
Yer
Kocaeli
AMD Ryzen Master uygulamasından 4.2GHz 1.20 volt yaptığımda sorunsuz şekilde çalışıyor. Aynı ayarı BIOS üzerinden 1.20 volt yaptığımda bilgisayar açılmıyor (mavi ekran). Voltajı otomatik yaptığımda açılıyor sadece, sabit 1.2 volt yapmak istiyorum.
İşlemcim R5 3600. Sorun nedir bilen var mı?

1723758726999.webp

Selam, bende aynı işlemciyi kullanıyorum ve bende 1.20v de kullanıyorum. Ben bunu BIOS'tan yaparken hatırladığım kadarıyla biraz daha fazla bir değer girmiştim ve 1.20 olarak algılamıştı. Hafif hafif 0.01-0.01 arttıra arttıra dener misin? Yarın unutmazsam BIOS ayarlarımı atarım.

Ayrıca ufak bir not düşeyim, BIOS Update sonrası ayarların bir daha o şekile gelmeyeceğini düşünüyorum. BIOS Update yüzünden olmuyor olabilir. Ben bayağıdır Update atmıyorum o yüzden, istersen BIOS sürümümü söyleyebilirim ama aynı anakart değil maalesef.

1.20 volt ile bir türlü çalıştıramadım mavi ekran veriyor. 1.25, 1.24, 1.23 1,22500 denedim hepsinde çalıştı ama 1.20 asla.

1723808015151.webp

Anakartla ilgili muhtemelen ve Ryzen Master'dakinin gerçekten 1.2'ye düşürdüğünü sanmıyorum. Stok haliyle 1.4'ü geçiyor, 1.25 gibi değerleri deneyerek başlayabilirsin. Ha bu sırada CPB açık olacaksa zaten voltaj her türlü fırlar.

CPB nedir? BIOS ayarı mı?

Ryzen Master %100 doğru sonuç vermiyor onu sal öncelikle. CPB ise evet BIOS'ta ayarı mevcut. Kapatıp standart voltajla 4.2'ye çeksen bile sıcaklık düşüşünü görürsün.

Bu şu an Ryzen Master'dan yaptığınız 1.20v ayarıysa o şekilde yapmamış zaten. 1.24v gösteriyor.

Yok, Ryzen Master ile ilişiğimi kestim, BIOS'tan 1.20 ile çalıştıramadım, en yüksek puan aldığım voltaj 1.24 oldu. 1.24 voltta bıraktım, şu an BIOS ayarı uygulanmış vaziyette.

Ryzen Master %100 doğru sonuç vermiyor onu sal öncelikle. CPB ise evet BIOS'ta ayarı mevcut. Kapatıp standart voltajla 4.2'ye çeksen bile sıcaklık düşüşünü görürsün.

Akif, CPB nedir açıklar mısın?

Yok, Ryzen Master ile ilişiğimi kestim, BIOS'tan 1.20 ile çalıştıramadım, en yüksek puan aldığım voltaj 1.24 oldu. 1.24 voltta bıraktım, şu an BIOS ayarı uygulanmış vaziyette.

Akif, CPB nedir açıklar mısın?

Benim tavsiyem 0.01-0.01 şeklinde düşüre düşüre dene hangisinde kapanmıyorsa onu kullan ben o şekilde yapmıştım. Ryzen Master tam sonuç vermeyebilir o yüzden onu dikkate almak saçma olur. Silikon değerine göre voltaj ayarları değişkenlik gösterebilir o yüzden şunda öyle oluyor bende olmuyor demekte mantıksız olur.

Benim tavsiyem 0.01-0.01 şeklinde düşüre düşüre dene hangisinde kapanmıyorsa onu kullan ben o şekilde yapmıştım. Ryzen Master tam sonuç vermeyebilir o yüzden onu dikkate almak saçma olur. Silikon değerine göre voltaj ayarları değişkenlik gösterebilir o yüzden şunda öyle oluyor bende olmuyor demekte mantıksız olur.

Bunun daha iyi bir yolu yöntemi yok mu?