AhmetTntms

Çalışkan
Arkadaşlar yakında bir yurt dışı seyahatim olacak. Eğer ucuz olursa R5 5600 ve 32 GB RAM almayı düşünüyorum. Sizce yükseltmeye değer mi, fark hissedilir mi?

Güncel sistemim.
  • İşlemci: R5 3600
  • RAM: 16 GB 3600MHz - Bu RAM olması lazım.
  • Ekran kartı: Gigabyte RTX 4060.
Ağırlıkla oynadığım oyunlar;
CS2, Forza Horizon 5, Minecraft ve belirli hikaye oyunları Spider-Man gibi. Bir de önerebileceğiniz RAM ve R5 5600 yerine aynı fiyata daha iyi bir alternatif gibi?

Bence değer. 5600 iyi iş görür ekran kartınızın yanına.
Peki türkiyede takriben 5600 ne kadar bir bilginiz var mı ne kadar fark olursa almalıyım birde

Evet 5600 FPS olarak biraz fark eder, 32 GB RAM ise günümüz için artık daha garanti.
Tahmini %kaç oynar sizce 10 20 arası bile iyidir gbime geliyor birde öneriniz var mı ram için. Ve kaç tl civarı fark olursa alınmalı sizce

Yani oyununa göre değişir, kimi oyunda 5-10 FPS anca oynar kimi oyunda 30'a kadar oynar. Ben RAM olarak G Skill kullanıyorum gayet de memnunum, hatta Corsair Vengeance'dan daha stabil bana göre.

Max harcamayı planladığın para nedir?
Çok bi öyle limit belirlemedim ama çok uçuk bir sistemede gerek duymıyorum işten vakit kalmıyor zaten

Yani oyununa göre değişir, kimi oyunda 5-10 FPS anca oynar kimi oyunda 30'a kadar oynar. Ben RAM olarak G Skill kullanıyorum gayet de memnunum, hatta Corsair Vengeance'dan daha stabil bana göre.
Hangi modelleri link atabilir misiniz

Tray alacaksa 300 lira falan fark ediyor alınabilir kutulu fanlı alacaksa neredeyse 2 bin lira fark ediyor değmez, az bir OC ile X yapılıyor zaten silikonu fena durumda değilse.
Kutusuz alabilirsem kutusuz alırım kule tipim var zaten

Çok bi öyle limit belirlemedim ama çok uçuk bir sistemede gerek duymıyorum işten vakit kalmıyor zaten

Hangi modelleri link atabilir misiniz

Kutusuz alabilirsem kutusuz alırım kule tipim var zaten