senuzulme 40

Üstün
Yer
İstanbul
  • AMD Ryzen 5 3600
  • Sapphire Pulse RX 5600 XT
  • Adata XPG Spectrix D41 RGB 16 GB (2x8) 3000 MHz
  • Dark Guardian PRO
Sistemim var. Yaklaşık 2-3 saattir Mount & Blade II: Bannerlord oynuyorum ve sıcaklık değerleri bana biraz fazla geldi. Sizce nasıl ve neler yapmalıyım?

İşlemci:
  • En düşük: 43 derece
  • En yüksek: 94 derece
  • Ortalama: 85 derece
Ekran kartı: (Fan hızı %25 sabit)
  • En düşük: 37 derece
  • En yüksek: 79 derece
  • Ortalama: 65 derece
Bellek:
  • En düşük: 38 derece
  • En yüksek: 94 derece
  • Ortalama: 78 derece

GPU Temperature 2 en fazla 94 dereceyi görürken, VRM sıcaklığı ise en fazla 81 dereceyi görmüş.

Ben olsam daha serin çalışması için ekran kartına özel fan ayarı çekerdim. Fanların yük altında %40-45 çalışması rahatsız etmez beni, kart yorulacağına fanlar yorulsun. İmkanın varsa belleklere de bi fan üfletirsen iyi olabilir. CPU soğutucusu stok mu, işlemciye PBO ayarı yaptın mı ?

Ben olsam daha serin çalışması için ekran kartına özel fan ayarı çekerdim. Fanların yük altında %40-45 çalışması rahatsız etmez beni, kart yorulacağına fanlar yorulsun. İmkanın varsa belleklere de bi fan üfletirsen iyi olabilir. CPU soğutucusu stok mu, işlemciye PBO ayarı yaptın mı ?
Ekran kartı şu an dert değil, zaten dediğim gibi sabit %25'ten otomatik ayara çekince muhtemelen bu kadar sıcak çalışmayacaktır. Yapay zekaya sorduğumda sıcaklıkların çok tehlikeli değil fakat yüksek olduğunu, fan ayarlarının otomatik moda alındığı zaman çözülmeyecek bir durum olmadığını söyledi.

İşlemci için ayar yaptım BIOS'tan. PBO kapalı. Diğer voltaj ayarlarını falan da ya kapattım ya da en düşüğe çektim. Termali de daha yeni sürdüm ama niyeyse çok yüksek seyrediyor sıcaklık. Stok fanın bu kadar dandik olduğunu sanmıyorum. En yakın zamanda değişeceğim zaten ama bana sanki başka bir sıkıntı var gibi geliyor.