user427696a 1

Başarılı
Kendi kendine oldu. 3-4 gündür kapalı duruyordu. Optimize ayarlara da çektim, bir işe yaramadı. Kendim çözme imkânım var mı?

• Ryzen 5 3600 işlemci
  • RX 570 ekran kartı
  • 8 GB RAM
  • Gigabyte A520MK V2
  • 2 tane HDD var: Samsung ve Toshiba. (BIOS'ta HDD'ler görünüyor.)

O görseldeki ekranda herhangi bir yere tıklamasam bile BIOS'a atıyor.

IMG20260909124136.webp

EFI bölümünü tekrar yazalım.

BIOS'dan UEFI Only ayarını yap. Windows flaşını takıp İleri de. Aşağıda Bilgisayarınızı Onarın tuşuna tıkla. Gelişmiş Seçeneklere girip Komut İstemi'ne tıkla.

Komut satırı geldiğinde "diskpart" yaz. DISKPART> gelince "list vol" yaz. Şöyle bir şey gelir:

Eki Görüntüle 279162

Burada Ltr kısmı boş olan, ~100 MB civarında FAT32** bir bölüm bulursun. FAT32 olması önemli. Bu senin GPT bölümün. Boot dosyaları burada olur. Bunu bul ve Volume ### satırının altındaki numarasını not et.

Ardından ana Windows bölümünü bul. HDD'lerin boyutunu bilmiyorum ama genelde en büyüğü olur. Önemli olan NTFS olması ve Info sekmesinde Boot yazması. O senin Windows bölümün. Volume ### satırının altındaki numarasını not et.

Volume 1'in GPT bölümü olduğunu varsayarsak, önce "sel vol 1", sonra "format FS=FAT32 QUICK" yaz. Bitince "assign letter=S" yaz.

Volume 2'nin Windows bölümü olduğunu varsayarsak, önce "sel vol 2", sonra "remove letter", sonra da "assign letter=C" yaz. Eğer hata alırsan C harfini başka bir bölüm almış olabilir, o bölümü bul, "sel vol x" ve "remove letter" yaz. Sonra tekrar dene.

Bunları yaptıktan sonra "exit" yazıp DiskPart'dan çık. Ardından şu komutu çalıştır:

"bcdboot C:\Windows /s S: /f UEFI"

Bitince bilgisayarını yeniden başlat. Windows Boot Manager'ın çıkması lazım.

Fat birimi olan sanırım