Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Xhero

Çalışkan
Selam arkadaşlar,

Windows 10 işletim sistemi kullanıyorum. FACEIT’e başlayacağım diye girdiğim yolda sonu hüsran oldu. Secure Boot açıkken program hata veriyordu, ben de açtım, CSM kapattım. Sonrasında PC açılıyor, fanlar dönüyor ama görüntü vermemeye başladı. 1660 Ti var, kuzenimde görüntü alıyor, ama benim RX 580 almıyor. GOP ile ROM oluşturdum, AMDVBFlashWin.exe ile ROM’u yükledim, yine düzelme olmadı. Windows GPT, Ryzen 5 3600 işlemci, anakart modeli Gigabyte B450M S2H Rev 1, anakart BIOS son sürüm. Ekran kartı tam modeli RX 580 8 GB ASUS ROG STRIX.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam arkadaşlar,

Windows 10 işletim sistemi kullanıyorum. FACEIT'e başlayacağım diye girdiğim yolda sonu hüsran oldu. Secure Boot açıkken program hata veriyordu, ben de açtım, CSM kapattım. Sonrasında PC açılıyor, fanlar dönüyor ama görüntü vermemeye başladı. 1660 Ti var, kuzenimde görüntü alıyor ama benim RX 580 almıyor. Gop ile ROM oluşturdum, AMDVBFlashWin.exe ile ROM'u yükledim, yine düzelme olmadı. Windows GPT, Ryzen 5 3600 işlemci, anakart modeli Gigabyte B450M S2H rev 1, anakart BIOS son sürüm. Ekran kartı tam modeli RX 580 8 GB ASUS ROG STRIX.

GPU Z'de UEFI seçeneği işaretli mi?

RX 580'in UEFI (GOP) desteğiyle alakalı bir uyumsuzluktan kaynaklanıyor. CSM'yi kapattığın an anakart ekran kartından modern bir imza bekliyor, kart cevap veremeyince de görüntü kesiliyor. İlk BIOS pilini çıkarıp 3 dakika bekleyin, sonra tekrar takın. Ekran kartı 2. El mi?

Evet dost var. GOP ile BIOS attım ama olmadı.

Evet dost var GOP ile BIOS attım ama olmadi.

RX 580'in UEFI (GOP) desteğiyle alakalı bir uyumsuzluktan kaynaklanıyor. CSM'yi kapattığın an anakart ekran kartından modern bir imza bekliyor, kart cevap veremeyince de görüntü kesiliyor. İlk BIOS pilini çıkarıp 3 dakika bekleyin, sonra tekrar takın. Ekran kartı 2. El mi?

Kart ikinci el aldım ama bayağı oldu. Daha önce böyle bir sorun yaşamadım, FACEIT başlayacağım diye girdim program secure Boost istiyor, acıyorum ama CSM aktif olduğu için olmuyor kapatınca görüntü gelmiyor anakarta. Sorun olsa kuzenimin NVIDIA 1660 Ti'ı görüntü vermez. Görüntü alır almaz FACEIT testi yaptım çalıştı FACEIT ama benim kart görüntü vermiyor, o yüzden tekrar açtım, öyle görüntü veriyor. BIOS pili falan hikaye.

@Recep Baltaş yardımcı olur musun? Kaç gündür kafayı yemek üzereyim.

Kart ikinci el aldım ama bayağı oldu, daha önce böyle bir sorun yaşamadım. FACEIT başlayacağım diye girdim program Secure Boost istiyor acıyorum ama CSM aktif olduğu için olmuyor, kapatınca görüntü gelmiyor. Anakarta sorun olsa kuzenim NVIDIA 1660 Ti görüntü vermez. Görüntü alır almaz FACEIT testi yaptım çalıştı FACEIT ama benim kart görüntü vermiyor o yüzden tekrar açtım öyle görüntü veriyor. BIOS pilli falan hikaye.

Orijinal VBIOS şart. Manuel olarak yama yapılmış BIOS yerine ASUS'un fabrikadan çıkardığı orijinal UEFI destekli VBIOS'u bulup yazın. Sizinki büyük ihtimal mining yapılmış. Subsystem ID'si değişme olasılığı yüksek. GPU-Z'de "Advanced" sekmesinde "UEFI" kısmını seçtiğinizde "GOP Driver" versiyonu görünüyor mu?

Orijinal VBIOS şart. Manuel olarak yama yapılmış BIOS yerine ASUS'un fabrikadan çıkardığı orijinal UEFI destekli VBIOS'u bulup yazın. Sizinki büyük ihtimal mining yapılmış. Subsystem ID'si değişme olasılığı yüksek. GPU-Z'de "Advanced" sekmesinde "UEFI" kısmını seçtiğinizde "GOP Driver" versiyonu görünüyor mu?

Böyle gözüküyor. UEFI destekli VBIOS linki bulup bana yapacak var mı?

1.webp