ZORBEY07

Becerikli
Anakartım MSI A320M-A PRO MAX. Anakartım zayıf olabilir, kabul ediyorum ancak içinde fazla lisanslarım olduğu için yeni anakart alsam dahi lisanslarım çöp olacak. Başlıkta belirtmiş olduğum işlemciyi almayı düşünüyorum. Sizlerin de fikrini almak istedim. Farklı bir AMD işlemci de önerebilirsiniz.

Amaç sadece oyun ise o soketteki zaten en mantıklı işlemciler R7 5700X3D ve R7 5800X3D lakin A320M-A PRO MAX'e bu işlemcileri takarsan VRM'leri baygınlık geçirebilir. Tabii şu var, AM5'e geçiş de artık DDR5 RAM zamlarından sonra epey zorlaştı bütçesel anlamda.

Sözün özü, 5700X'e geçmek mantıksız. Amaç sadece oyun ise 5600 al geç ama anakartı değiştiririm dersen 5700X3D veya 5800X3D'ye bakılabilir.

Konuya gelip 5700X3D veya 5800X3D mi alınır bu devirde diyenler cevap yazmadan önce söyleyeyim, işlemci - anakart - RAM üçlüsünü hesaba kattığınız senaryoda güncel olarak DDR5 + AM5 platformu dudak uçuklatıyor.

5700X'e geçilir aslında, önemli olan uygun fiyata bulman. İşlemci odaklı işler falan yapıyorsanız geçilir. Ben bir kere değiştireceğim sonra hiç değiştirmem falan derseniz 5700X bu durumda uygun hocam.

Anakartta lisanslarım var derken nelerden bahsettiğinizi açıklar mısınız? Duruma göre konuda daha farklı bilgi akışı ve önerilere olabilir.

5700X iyi işlemci her ne kadar insanlar takıntılı bu konuda 5600 ile arasında 2 çekirdek fark var ve işlemci gereken oyunlarda + sı olacaktır. Fiyat iyi ise alınır absürt ise alınmaz elbet ama tercih edilemyecek diye bir şey yok tabii X3Dler pahalı.

AM5 ise sadece RAM fiyatına AM4 toplar hale geldi. Kısaca bütçe var ve fiyat absürt değil sie alınr.

Amaç sadece oyun ise o soketteki zaten en mantıklı işlemciler R7 5700X3D ve R7 5800X3D lakin A320M-A Pro Max'e bu işlemcileri takarsan VRM'leri baygınlık geçirebilir. Tabii şu var, AM5'e geçiş de artık DDR5 RAM zamlarından sonra epey zorlaştı bütçesel anlamda.

Sözün özü, 5700X'e geçmek mantıksız. Amaç sadece oyun ise 5600 al geç ama anakartı değiştiririm dersen 5700X3D veya 5800X3D'ye bakılabilir.

Konuya gelip 5700X3D veya 5800X3D mi alınır bu devirde diyenler cevap yazmadan önce söyleyeyim, işlemci - anakart - RAM üçlüsünü hesaba kattığınız senaryoda güncel olarak DDR5 + AM5 platformu dudak uçuklatıyor.

Bazı A320 anakartlar 5600'de bile yamuluyor.😅