Kadirizm

Uzman
Yer
Kayseri
Yakın zamanda anakartimi, ekran kartımı ve işlemcimi sattım, anakartin sıfırını işlemciyi de Ryzen 5 5500 aldım 2. el olarak.

Parçalar bugün geldi, monte ettigimde ilk başta sistem hiç açılmıyordu. Yaklaşık 7 saat tüm parçaları birden fazla kez söküp taktiktan sonra sorunun ATX 12v kablosunda olduğunu fark ettim, kabloyu çıkartınca sistem çalıştı dedigim gibi ekrana görüntü gelmedi.

Ekran kartını daha alamadığım için elimde olan eski HD4650'yi taktım, RAM olarak eski sistemimde takili 4 GB'lik RAM vardı onu taktım.

Son düzenleyen: Moderatör:
2. el almışsınız işlemciyi pinlerinde bir sorun olabilir takmadan önce kontrol ettiniz mi?

Pinlerde sorun yok kontrol ettim. Sabahtan beridir tüm parçaları kontrol etmiştim, işlemci takılı değilkende yine hiç açılmıyordu o kabloyu çıkarınca ışıkları geldi.

Hocam ekleme yapacağım başka bir kablo denedim açıldı ekran geldi.
17661631819131053397175324804419.webp

Hocam bir de anakartin kutusunda Windows 11 Ready yazıyordu onu nasıl kullanabilirim?

Son düzenleme:
Pinlerde sorun yok kontrol ettim. Sabahtan beridir tüm parçaları kontrol etmiştim, işlemci takılı değilkende yine hiç açılmıyordu o kabloyu çıkarınca ışıkları geldi.

Hocam ekleme yapacağım başka bir kablo denedim açıldı ekran geldi.Eki Görüntüle 211782

Hocam bir de anakartin kutusunda Windows 11 Ready yazıyordu onu nasıl kullanabilirim?

Anakartın Windows 11 desteklediğini belirtiyor.
Sizin kurulum yapmanız gerekiyor.