Ethem Efe

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
Sistemi alalı 1.5-2 yıl falan oldu, evet daha temizletemedim şans olmadı ancak sıcaklıklar o kadar kötü sayılmaz. Aşağıya atacağım benchmark videosu hemen hemen aynı sistem. Fortnite gibi bir oyunda low ayarlarda 250 FPS civarlarında alırken oyunu ben oynayınca 100 üstüne çıkamıyorum. Durmadan stutter ve drop yiyorum. Çoğu oyunda yaşıyorum bunu. Benchmarklardaki gibi doğru düzgün performans alamıyorum ve kafayı yedirtiyor. CS2 ölüm maçında yine 250-300 FPS arası alıyor adam. Ben oynuyorum bazen 60-70'lere bile düşüyor.

Sistem:
  • Gainward GeForce RTX 4060 Ti Ghost 8 GB GDDR6X 128 bit
  • AMD Ryzen 5 5500 MPK 3.6 GHz
  • ASUS Prime B450M-K II
  • G.SKILL 16 GB (2X8GB) Ripjaws V DDR4 3600MHZ CL18 RAM
  • Cooler Master MasterLiquid ML120L RGB
  • XPG 1 TB Spectrix S40G RGB M.2 SSD
  • GameBooster GB-F3105B USB 3.0 RGB Fan Siyah ATX kasa
  • DeepCool PF650 650W 80+ PSU

Son düzenleyen: Moderatör:
1-) Bu sorun hep mi vardı yoksa belirli süreden sonra mı oldu?
2-) Hikayeli oyunlarda yani ekran kartını kullanan oyunlarda da bu sorunu yaşıyor musunuz?

1-) bu sorun hep mi vardı yoksa belirli süreden sonra mı oldu?
2-) hikayeli oyunlarda yani ekran kartını kullanan oyunlarda da bu sorunu yaşıyor musunuz?

İnanın hatırlamıyorum, bilgisayarı ilk aldığımda performans eski laptopuma göre mükemmel olduğu için çok kafa yormamıştım. Ama artık biraz sinir bozucu olmaya başladı.

Hikaye oyunlarında performans genel olarak daha iyi sayılabilir. Ancak yine de bazı oyunlarda düşük performans yaşayabiliyorum.

İnanın hatırlamıyorum, bilgisayarı ilk aldığımda performans eski laptopuma göre mükemmel olduğu için çok kafa yormamıştım. Ama artık biraz sinir bozucu olmaya başladı.

Hikaye oyunlarında performans genel olarak daha iyi sayılabilir. Ancak yine de bazı oyunlarda düşük performans yaşayabiliyorum.
Şimdi benim sistemde ekran kartı yoğunluklu oyunlarda ufak tefek takılma yaşıyorum ancak oyun oynarken öyle can sıkmıyor ama CS2 gibi oyunlarda aşırı takılma ve FPS düşüşü yaşıyorum oynanmayacak derecede. Sizin ki de böyle mi yarın ağır grafikli bir hikaye oyununda test edin 15 dakika birde CS2 de deneyin. Öyle arada Bariz bir fark var mı?

Sistemi alalı 1.5-2 yıl falan oldu, evet daha temizletemedim şans olmadı ancak sıcaklıklar o kadar kötü sayılmaz. Aşağıya atacağım benchmark videosu hemen hemen aynı sistem. Fortnite gibi bir oyunda low ayarlarda 250 FPS civarlarında alırken oyunu ben oynayınca 100 üstüne çıkamıyorum. Durmadan stutter ve drop yiyorum. Çoğu oyunda yaşıyorum bunu. Benchmarklardaki gibi doğru düzgün performans alamıyorum ve kafayı yedirtiyor. CS2 ölüm maçında yine 250-300 FPS arası alıyor adam. Ben oynuyorum bazen 60-70'lere bile düşüyor.

Sistem:
  • Gainward GeForce RTX 4060 Ti Ghost 8 GB GDDR6X 128 bit
  • AMD Ryzen 5 5500 MPK 3.6 GHz
  • ASUS Prime B450M-K II
  • G.SKILL 16 GB (2X8GB) Ripjaws V DDR4 3600MHZ CL18 RAM
  • Cooler Master MasterLiquid ML120L RGB
  • XPG 1 TB Spectrix S40G RGB M.2 SSD
  • GameBooster GB-F3105B USB 3.0 RGB Fan Siyah ATX kasa
  • DeepCool PF650 650W 80+ PSU
Hocam işlemciniz biraz zayıf kalıyor ekran kartına göre ufak darboğaz yaşanıyor olabilir.

Şimdi benim sistemde ekran kartı yoğunluklu oyunlarda ufak tefek takılma yaşıyorum ancak oyun oynarken öyle can sıkmıyor ama CS2 gibi oyunlarda aşırı takılma ve FPS düşüşü yaşıyorum oynanmayacak derecede. Sizin ki de böyle mi yarın ağır grafikli bir hikaye oyununda test edin 15 dakika bir de CS2 de deneyin. Öyle arada bariz bir fark var mı?

Dediğim gibi hikaye oyunlarında çok ağır problem yok, tabii yine gerekli performans gelmiyor ama işte...

Yaşanmıyor, bu tarz konuları onlarca kez açtım baktım. O kadar yetersiz kalan bir işlemcide değil.

Hocam işlemciniz biraz zayıf kalıyor ekran kartına göre ufak darboğaz yaşanıyor olabilir.

Hadi yaşansa bile, benchmarklarda neden adamlar 250 alırken ben düşük alıyorum? Bir anlamı yok.

Dediğim gibi hikaye oyunlarında çok ağır problem yok, tabii yine gerekli performans gelmiyor ama işte...

Yaşanmıyor, bu tarz konuları onlarca kez açtım baktım. O kadar yetersiz kalan bir işlemcide değil.

Hadi yaşansa bile, benchmarklarda neden adamlar 250 alırken ben düşük alıyorum? Bir anlamı yok.
Hocam benchmark videolarını atabilirmisiniz bazıları fake oluyor belki onlara denk gelmişsinizdir.

Hocam benchmark videolarını atabilir misiniz bazıları fake oluyor belki onlara denk gelmişsinizdir.

Bazıları da eski oluyor sistem bileşenlerin farklılığını saymıyorum.

Kendiniz bakabilirsiniz, hepsinde öyle. Farklı onlarca benchmark baktım.

Sizin atmanız lazım ki şikayetinizi anlayalım :). Sisteme termal macun ve temizlik yapmanızı öneririm. Ondan sonra yazılımsal aşamaya bakılır.